Australië reizen 728x90

Reizen naar de Marshalleilanden

De Marshalleilanden liggen in de Stille Oceaan tussen Australië en Hawaï, dus je bent wel even onderweg om naar deze atollen te reizen. Je kunt het land het makkelijkst bereiken met het vliegtuig. Via de lucht kun je de Marshalleilanden op drie manieren bereiken, vanuit Azië, vanuit Australië of vanuit de Verenigde Staten. Ook zijn er vluchten vanuit andere landen in de Pacific.

Het is het snelst om de Marshalleilanden vanaf de westkant te bereiken, waarvoor je eerst naar Hawaï moet vliegen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines vliegt een paar keer per week van Honolulu naar het atol Majuro, waar zich ook de gelijknamige hoofdstad bevindt. Dit is een vlucht van ruim 5 uur. United Airlines vliegt verder naar het atol Kwajalein, waar zich een Amerikaanse leger- en marinebasis bevindt. Deze binnenlandse vlucht duurt ongeveer één uur.

Vanaf de oostkant kun je de Marshalleilanden bereiken vanaf Guam, een Amerikaans territorium in de Stille Oceaan. Deze vlucht wordt ook verzorgd door United Airlines, waarbij onderweg op enkele andere eilandjes wordt gestopt in de Stille Oceaan (Chuuk en Pohnpei). Vanaf Guam ben je in totaal zo’n 7 uur onderweg, inclusief de tussenstops. Guam is te bereiken vanuit verschillende steden in Azië, waaronder Manilla, Hongkong, Taipei, Seoul en Tokyo.

In Australië kun je vanaf Brisbane naar de Marshalleilanden vliegen, waarbij je moet overstappen in Papua Nieuw-Guinea, Chuuk en Pohnpei. Luchtvaartmaatschappij Nauru Airlines verzorgt een rechtstreekse vlucht van het eiland Tarawa (Kiribati) naar Majuro, een vlucht van 1 uur en 15 minuten. Ook vliegt Nauru Airlines rechtstreeks van Pohnpei (Micronesië) naar Majuro, een vlucht van 2 uur en 15 minuten.

Luchthaven van Majuro

Alle internationale vluchten komen aan op Marshall Islands International Airport (MAJ), de grootste en belangrijkste luchthaven van de Marshalleilanden. Het vliegveld staat ook wel bekend als Amata Kabua International Airport en ligt aan de zuidkant van het atol Majuro.

Het is een kleine luchthaven met één start- en landingsbaan en beperkte voorzieningen. Er is een bank, een postkantoor, één café en een restaurant (Harry’s Bar, alias The Hangar). Er zijn enkele souvenirwinkels en een supermarkt. Je kunt er een auto huren bij Majuro Motors Rental. Sommige hotels en resorts bieden een gratis shuttledienst aan om gasten op te halen van het vliegveld.

De luchthaven is in beheer bij de Republic of the Marshall Islands Port Authority, website: www.rmipa.com/airports. De Port Authority beheert verder 29 airstrips op andere eilanden en atollen. Het atol Kwajalein heeft ook een internationale luchthaven, Kwajalein International Airport (KWA), maar die wordt beheerd door de Amerikaanse Defensie. Dit vliegveld staat ook bekend als Bucholz Army Airfield en bedient de Amerikaanse militaire basis op het atol.

Voor het reizen tussen de eilanden en atollen van de Marshalleilanden kun je vliegen met Air Marshall Islands. De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van enkele kleine vliegtuigen, waarvan er soms één door technische problemen aan de grond staat. Website: www.airmarshallislands.net

Reizen met de boot naar de Marshalleilanden

Er zijn geen reguliere bootverbindingen naar de Marshalleilanden. Het land wordt wel regelmatig bezocht door jachten en zeilboten. Er is een haven op het atol Majuro. Je dient minstens 72 uur voor het aanmeren contact op te nemen met de immigratie autoriteiten van de Marshalleilanden en de namen van alle bemanningsleden door te geven. Voor assistentie kun je terecht bij de Central Pacific Maritime Agency.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar de Marshalleilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Naomi; Air Marshall Islands.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam