Booking Australië

Tips voor een vakantie op Samoa

Samoa: een introductie

Een vakantie op Samoa beleef je in een van de grotere eilandstaten in de Stille Oceaan, een land dat met zijn stranden, regenwouden, watervallen en levendige koraalriffen uitnodigt om te worden bezocht. Het gaat eigenlijk om twee eilanden, Upolu en Savai’i, die ooit door een vulkaanuitbarsting uit de helderblauwe zee zijn verrezen. De vulkanen zijn nog steeds aanwezig langs de kust, maar de laatste (onderzeese) uitbarsting was in 1973.

Samoa biedt eigenlijk alles waar we naar op zoek zijn tijdens een vakantie, met witte zandstranden waar je de dagen kunt doorbrengen met zwemmen, lezen en snorkelen. Met een veerboot kun je tussen de twee belangrijkste eilanden cruisen en een wandeling maken door de weelderige jungle, relaxen onder een broodboom, te rade gaan bij een van de spirituele genezers of shoppen in Apia, de enige ‘stad’. Gelukkig zijn er geen kolossale resorts die het landschap bederven en zelfs al alle hotels vol zitten, is het er niet echt druk. Bovendien heeft Samoa een levendige Polynesische cultuur die 3000 jaar teruggaat. De eilandstaat heeft zelfs zijn eigen piramide die 1100-1400 na Christus is gebouwd.

Zoek je accommodatie voor je vakantie naar Samoa?
Reserveer hier online een hotel of resort op Samoa

Samoa werd in de twintigste eeuw tijdelijk geregeerd door Duitsland en Nieuw-Zeeland, maar heeft zijn traditionele Polynesische manier van leven altijd kunnen behouden. Het is een land waar de dingen niet echt snel gaan, waar transseksuelen als een derde geslacht worden geaccepteerd en wegen door de lokale bevolking worden gebruikt voor hun sociale contacten (dus minder vaart als je hier met een huurauto rijdt). Het is goed te begrijpen dat de Schotse dichter en schrijver Robert Louis Stevenson de laatste vijf jaar van zijn leven doorbracht op deze geïsoleerde en verleidelijke plek. Lees zijn boek Treasure Island (Schateiland) om alvast in de stemming te komen voor je vakantie op Samoa.

SamoaSamoa in een notendop

– Oppervlakte: 2.831 vierkante kilometer (even groot als provincie Noord-Holland);
– Inwoneraantal: 204.898 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 72 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Apia;
– Talen: Engels, Samoaans;
– Munteenheid: Tala (SAT);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6300 (2020).

Informatie over visum Samoa

Reizen en vakantie in SamoaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Samoa. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 60 dagen op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Samoa in Brussel.

Bezienswaardigheden in Samoa

Samoa bezienswaardigheden
Samoa bestaat uit twee eilanden met elk hun eigen unieke bezienswaardigheden. Ga op ontdekkingstocht in het vochtige regenwoud, trek een middag uit om te zwemmen en te glijden bij magische watervallen en huiver bij het zien van surrealistische vulkaanlandschappen. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Samoa

Overnachten op Samoa

Samoa overnachten
Op de twee eilanden van Samoa is best veel keuze om te overnachten. Op dit tropische paradijs in de Stille Zuidzee kun je terecht in talloze hotels, resorts, appartementen en bed & breakfasts. Uniek is slapen in een traditionele strandhut. Lees hier alle tips voor overnachten op Samoa

Communicatie in Samoa

Internationaal toegangsnummer: +685.
Alarmnummer noodgevallen: 995.

Tijdsverschil met Samoa

Tijdens onze wintertijd is het op Samoa 13 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Samoa 11 uur later dan in Nederland.

Er geldt een uitzondering tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in september. Dan is het op Samoa 12 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Samoa

De elektriciteit op Samoa is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Samoa, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/shanin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam