SamoaReizen en vakantie in Samoa

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.831 vierkante kilometer (even groot als provincie Noord-Holland);
– Inwoneraantal: 195.476 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 69 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Apia;
– Talen: Engels, Samoaans;
– Munteenheid: Tala (SAT);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6200 (2012).

Informatie over visum Samoa

Reizen en vakantie in SamoaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Samoa. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 60 dagen op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Samoa in Brussel.

 

Communicatie in Samoa

Internationaal toegangsnummer: +685.
Alarmnummer noodgevallen: 995.

Tijdsverschil met Samoa

Tijdens onze wintertijd is het op Samoa 13 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Samoa 11 uur later dan in Nederland.

Er geldt een uitzondering tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in september. Dan is het op Samoa 12 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Samoa

De elektriciteit op Samoa is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/shanin.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by