Overnachten en hotels in Cambodja

Overnachten en hotels in Cambodja
Hotel in Siem Reap, Cambodja.

Door de ontwikkeling van het toerisme is het scala aan hotels in Cambodja enorm uitgebreid de laatste jaren. In de hoofdstad Phnom Penh, in Seam Riep bij het tempelcomplex Angkor Wat en de zuidelijke havenstad Sihanoukville is er een ruime keuze hotels, guesthouses en hostels. Ook de internationale hotelketens zijn in de Cambodjaanse steden neergestreken. Buiten deze drie steden is de keuze wat beperkter, maar er in elke plaats is meestal wel minstens één goed hotel. De voorzieningen zijn dan wel wat minder dan in de toeristenoorden.

Daarbij is overnachten in Cambodja erg goedkoop. In 2014 was de gemiddelde prijs van een hotelkamer in Phnom Penh de laagste ter wereld. Een deel van de hotels in Cambodja heeft sterren toebedeeld gekregen van het Ministerie van Toerisme, variërend van 1 ster tot 5 sterren. Je moet dit overigens met een korreltje zout nemen. Verreweg het grootste deel van de hotels is niet beoordeeld en heeft geen sterren. Eigenlijk is de gevraagde prijs voor een hotelkamer de enige leidraad voor de kwaliteit, al is het niet de beste. Vraag altijd of je de kamer mag zien, voordat je je creditcard overhandigt bij het inchecken.

Overzicht van hotels in Cambodja

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Cambodja. Via de meeste websites kun je direct een kamer reserveren.

Hotelketens in Cambodja

Hotels in Phnom Penh

Hotels in Siem Reap (Angkor Wat)

Hotels in Sihanoukville

Voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2015.

Foto © depositphotos.com/imagex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam