Reizen naar Cambodja

Reizen met het vliegtuig naar Cambodja

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar Cambodja. Je kunt het land echter wel gemakkelijk bereiken met een overstap in de Thaise hoofdstad Bangkok. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, waaronder Thai AirAsia, Thai Airways en Bangkok Airways. Door de grote concurrentie is een vliegticket relatief goedkoop. De vliegtijd van Bangkok naar Phnom Penh is ongeveer 1 uur en 10 minuten. Lees hier meer over vliegen naar Bangkok

Luchthaven van Phnom Penh

Vliegen naar CambodjaPhnom Penh International Airport (PNH) is de belangrijkste en grootste internationale luchthaven van Cambodja. Het heeft vooral een regionale functie, met vluchten van en naar andere bestemmingen in Azië. Er zijn geen directe vluchten van Europa naar Cambodja.

Het vliegveld ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van de hoofdstad. Er zijn twee terminals: één voor binnenlandse vluchten en één voor internationale vluchten. De luchthaven beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, restaurants, cafés, fastfood-tenten, koffietentjes, duty free winkels, een boekwinkel, modeboetieks en souvenirwinkels. Er is een massagesalon, een postkantoor en een gebedsruimte. Wifi is gratis beschikbaar. Website: www.cambodia-airports.aero

Vervoer van het vliegveld naar Phnom Penh

Buiten de aankomsthal kun je een taxi nemen naar het centrum van Phnom Penh. Taxi’s hebben geen meter, je zult vooraf een prijs moeten afspreken met de taxichauffeur. Op de website van het vliegveld staan richtprijzen vermeld, afhankelijk van het deel waar je naartoe wilt. De prijzen liggen tussen de $9 en $15. Een taxirit met een riksja kost minimaal $7. De rit naar het centrum duurt 20 tot 40 minuten.

Reizen met de trein naar Cambodja

Thailand – Cambodja

Binnenkort is het weer mogelijk met de trein van Thailand naar Cambodja te reizen. De autoriteiten van beide landen blazen de spoorverbinding nieuw leven in. Bouwbedrijven zijn al begonnen met de constructie van een 43 meter lange spoorbrug over een rivier, tussen de Thaise grensplaats Aranyaphrathet en het grensstadje Poipet in Cambodja. Van daaruit wordt de spoorlijn doorgetrokken naar Sisophon, een traject van 42 kilometer.

De spoorwegen in Cambodja zijn jarenlang verwaarloosd, sinds een groot deel van de rails en de treinen zijn vernietigd tijdens de Cambodjaanse burgeroorlog begin jaren zeventig. In april 2016 zijn de eerste passagierstreinen weer gaan rijden tussen de hoofdstad Phnom Penh en de zuidelijke kustplaats Shihanoukville. De komende tijd wordt het spoor naar de noordelijke plaatsen Sisophon en Poipet onder handen genomen.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 mei 2016.

Foto © Cambodia Airports.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam