Rondreizen Japan

Vakantie in Kyoto, Japan

Tips voor een vakantie in Kyoto

Een vakantie in Kyoto beleef je in de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en een van de mooiste steden van het land. Meer dan duizend jaar, van 794 tot 1868, was Kyoto de zetel van de keizer en het Japanse centrum van politiek, religie, filosofie, kunst, cultuur en gastronomie. Die eeuwenlange machtsbasis heeft de stad een prachtige erfenis nagelaten, die de verwoestende atoombommen tijdens de Tweede Wereldoorlog gelukkig bespaard is gebleven.

Tijdens een vakantie Kyoto zul je onder de indruk zijn van de stille tempels, prachtige tuinen en kleurrijke heiligdommen in deze oude stad. Je vindt er meer dan duizend boeddhistische tempels die door de eeuwen heen perfect bewaard zijn gebleven. Weelderige tuinen en parken staan vol met kersenbloemen, waar Japan zo beroemd om is, en de oude houten huizen met hun grijze pannendaken weten hun historische charme en schoonheid te behouden. Een groot deel van de verfijnde Japanse cultuur is in Kyoto ontsproten, waaronder de theeceremonie, zen, het kabuki theater en het tantrisch boeddhisme. Ook is deze oude hoofdstad verbonden met de geisha’s, die er nog altijd hun kunsten vertonen.

Maar de cultuur van Kyoto gaat verder dan religieuze architectuur en antieke gebruiken. Je vindt er uitstekende restaurants waar je enkele van ‘s werelds beste gerechten kunt proeven, van de authentieke kaiseki keuken met zijn vele gangen tot vakkundig bereide tempura. Er zijn tientallen musea en Kyoto is de thuisbasis van enkele voortreffelijke ryokan, de traditionele Japanse herbergen. Hou bij een vakantie aan Kyoto in gedachten dat er naast de historische schat ook een moderne stad bestaat. Tempels en pagodes delen de skyline met moderne kantoorcomplexen en winkelcentra. Ook het hoofdkantoor van Nintendo vind je hier.

Kyoto is Japan in een notendop, de meest dankbare bestemming die standaard op de reisroute zou moeten staan tijdens een vakantie in het land. Omgeven door schilderachtige bergen is Kyoto een plek van eindeloze fascinatie en genot, waar je met de hogesnelheidslijn vanuit Tokyo in drie uur bent. Bezoek de iconische Kinkaku-ji Tempel met zijn gouden paviljoen en een van de twee enorme keizerlijke complexen, koop een tweedehands kimono, laat je welkom heten met een kop thee bij iemand thuis en spring uit de band met een 12-gangendiner. Welke ervaring je ook beleeft, deze zal magnifiek zijn. Als bezoeker ben je een gast van Kyoto, die ervoor zal zorgen dat je met prachtige herinneringen naar huis gaat.

Bezienswaardigheden in Kyoto

Kyoto heeft een overvloed aan bezienswaardigheden, met meer dan duizend tempels en talloze heiligdommen, kastelen, paleizen en musea. Een van de mooiste tempels is Kinkaku-ji, met een dak dat bedekt is met bladgoud. Kyoto heeft ook hét manga museum van Japan. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Kyoto

Voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kyoto, Japan, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam