Rondreizen Japan

Keizerlijk Paleis, Tokyo, Japan

De beste bezienswaardigheden in Tokyo

Keizerlijk paleis in TokyoHet Keizerlijk Paleis is een beschermd stukje groen in het dichtbevolkte en dichtbebouwde Tokyo. Het paleis ligt in een prachtig zeventiende eeuws park, dat omringd is door grachten en twee meter dikke muren. Het is gebouwd op dezelfde plek waar eerst het Edokasteel stond, tot 1868 de machtsbasis van de machthebbers van Japan.

In de Tweede Wereldoorlog werd het complex compleet verwoest, maar het is in de jaren daarna weer opgebouwd. Het paleis staat ook bekend als Kokyo en is nog steeds de residentie van de keizerlijke Japanse familie. Het Keizerlijk Paleis ligt in de wijk Chiyoda in het centrum van Tokyo, maar is helaas gesloten voor bezoekers. De oostelijke tuinen zijn een van de weinige plekken die wel toegankelijk zijn voor het publiek.

De ingang is op een klein stukje lopen vanaf metrostation Otemachi. De paleistuinen zelf zijn slechts twee keer per jaar open, op de Japanse Nieuwjaarsdag (2 januari) en op de verjaardag van de keizer op 23 december. Met een beetje geluk kun je dan een glimp opvangen van de keizer en zijn familie. Via de keizerlijke website kun je je ook aanmelden voor een gratis rondleiding, maar je krijgt hierbij geen toegang tot de gebouwen van het Keizerlijk Paleis. Website: sankan.kunaicho.go.jp

Brug naar Keizerlijk Paleis, Tokyo

Voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Keizerlijk Paleis in Tokyo, Japan, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Jessica.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam