Rondreizen Japan

Senso-ji Tempel, Tokyo, Japan

De beste bezienswaardigheden in Tokyo

De Senso-ji is de oudste tempel van Tokyo, die al in 628 gebouwd zou zijn. Volgens een legende is de tempel gebouwd toen twee vissers, Hinokuma Hamanari en zijn broer Takenari, een beeld van de boeddhistische godin Kannon uit de rivier visten. Ze legden het beeld telkens terug in het water, maar de godin van de genade bleef terugkomen.

De tempel is dus aan Kannon gewijd, en is voltooid in het jaar 645. Het is nu één van de kleurrijkste en populairste tempels van Tokyo, die alle aardbevingen en oorlogen heeft overleefd. Er komen zo’n 30 miljoen bezoekers per jaar, dus het is er altijd druk. Je loopt naar binnen via de indrukwekkende Kaminari-mon poort (waar een grote rode lampion hangt) en een 200 meter lange en eeuwenoude winkelstraat waar je rijstcrackers, waaiers en T-shirts kunt kopen. Daarna kom je bij de grote hal van de tempel en een pagode van vijf verdiepingen.

Daarnaast vind je het heiligdom Asakusa, uit 1649. In de Senso-ji Tempel worden door het jaar heen vele festivals georganiseerd, waarvan het driedaagse Sanja Matsuri Festival in mei het populairste is. De tempel bevindt zich in de wijk Asakusa en is gratis te bezoeken. In de vroege avond zijn er minder pelgrims en is de tempel feeëriek verlicht. Adres: 2 Chome-3-1 Asakusa, Taito, Tokyo. Website: www.senso-ji.jp

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van de Senso-ji Tempel in Tokyo, Japan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Tokyo Convention & Visitors Bureau.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam