Overnachten en hotels in Mongolië

In Mongolië kun je overnachten in hotels, hostels, guesthouses of traditionele ronde tenten die bekendstaan als yurt of ger. De meeste hotels, hostels en guesthouses vind je in de hoofdstad Ulaanbaatar, waar ook ongeveer de helft van de bevolking woont. Hotels zijn er in alle categorieën en de eigenaar komt meestal uit Mongolië zelf. De laatste jaren zijn ook internationale hotelketens neergestreken in de Mongoolse hoofdstad en kun je nu ook overnachten in luxe 5-sterrenhotels van Shangri-La, Hilton en Kempinski.

Buiten de hoofdstad zijn hotels veel schaarser en vaak ook eenvoudiger. Het hoogseizoen om te overnachten in Mongolië zijn de zomermaanden juni, juli en augustus. Dan zijn de prijzen het hoogst en is het aan te raden te reserveren.

Een van de beroemdste plekken om te overnachten, is het Ulaanbaatar Hotel. Dit was het eerste hotel ooit gebouwd in Mongolië, en dateert pas uit 1961. Het is ook het eerste 5-sterrenhotel in het land. Het Ulaanbaatar Hotel in de Mongoolse hoofdstad is gebouwd in opdracht van Yumjaagiin Tsedenbal, de leider van Mongolië tussen 1940 en 1984. Zijn vrouw was persoonlijk betrokken bij de inrichting en het ontwerp en zou de kleuren voor de lobby en de grote hal hebben uitgekozen.

Het Ulaanbaatar Hotel was ook het eerste openbare gebouw van Mongolië met warm water. In de jaren zestig huurden de Mongoolse elite er soms een kamer per uur om even een warm bad of een warme douche te kunnen nemen. Tot eind jaren negentig zaten er ook talloze buitenlandse ambassades in het gebouw. Sinds de opening hebben politici, hoogwaardigheidsbekleders en lobbyisten de nacht doorgebracht in het hotel. Er zijn ook verschillende films opgenomen. Tot de beroemde gasten horen Richard Gere, Julia Roberts, de Dalai Lama en Demis Roussos. In 2006 is het Ulaanbaatar Hotel volledig gerenoveerd. Het hotel heeft 110 kamers, drie restaurants en een cocktail lounge. Website: www.ubhotel.mn

Een fraaie plek om luxueus in de natuur te overnachten, is het 5-sterren Terelj Hotel in het Gorkhi-Terelj National Park, 70 kilometer ten noorden van Ulaanbaatar. Gasten kunnen vanuit het hotel meedoen aan activiteiten als klimmen, wandelen, paardrijden en vogels kijken. Het resort heeft 52 kamers en suites, vier restaurants, drie bars, een verwarmd binnenzwembad en een spa. In de winter kun je er ook schaatsen. Website: www.tereljhotel.com

Kamperen in Mongolië

Kamperen in een traditionele tent, een yurt of ger, is de beste manier om het adembenemende landschap van Mongolië te ervaren. Deze vilten ronde tenten werden en worden vooral gebruikt door nomadische herders. Verspreid over het land zijn verschillende tentenkampen met yurts waar je kunt overnachten. In veel gevallen hebben deze tentenkampen ook douches, toiletten, een restaurant en een bar.

De kampen zijn meestal geopend van mei tot oktober, wanneer het wat minder koud is in Mongolië. Reizigers met een eigen tent kunnen die bijna overal in Mongolië neerzetten, hoewel er in beschermde natuurgebieden wat beperkingen zijn. Het is aan te raden niet te gaan wildkamperen in de buurt van nederzettingen.

Een van de beroemdste tentenkampen is de afgelegen Three Camel Lodge in het midden van de Gobi-woestijn. Elke yurt wordt verwarmd door een houtkachel en de bedden en meubels zijn met de hand beschilderd. Er is een bar, restaurant en masseur die je helpt te ontspannen na een lange tour in de omgeving. Om er te komen, moet je vliegen van Ulaanbaatar naar Dalanzadgad, aan de rand van de woestijn. Daar vandaan is het anderhalf rijden over een onverharde weg voordat je bij de Three Camel Lodge arriveert. Vooral avontuurlijke reizigers zullen hier graag willen overnachten, maar er logeren ook wetenschappers en biologen die wilde dieren bestuderen. Website: www.threecamellodge.com

Overzicht van hotels in Mongolië

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Mongolië. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Hotels in Ulaanbaatar

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Mongolië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Three Camel Lodge, Mongolia.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam