Vakantie in Railay Beach, Thailand

Tips over een vakantie in Railay Beach

De provincie Krabi is de thuisbasis van enkele van de beroemdste strandbestemmingen van Thailand, maar Railay Beach (Rai Leh) is het neusje van de zalm. Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het land en het kan alle beloftes van een vakantie waarmaken: witte zandstranden, zwiepende palmbomen, helder blauw water en het gevoel dat je een stukje paradijs hebt gevonden. Het is dus ook een populaire stek voor backpackers, die hier een deel van hun vakantie willen doorbrengen.

Railay is een klein schiereiland voor de Thaise kust tussen Krabi Town en Ao Nang, dat je alleen per boot vanuit beide plaatsen kunt bereiken. De stranden zijn de belangrijkste reden om Railay Beach te bezoeken, maar het is ook een perfecte plek om rotsen te beklimmen. De torenhoge kalkstenen kliffen trekken zowel avonturiers als beginnelingen die het klimmen onder de knie proberen te krijgen. Een van de indrukwekkendste rotsen is de grillig gevormde en vaak beklommen Hat Tham Phra Nang.

Vakantie in Railay Beach, Thailand

Ook kun je er andere actieve dingen doen, zoals raften, kajakken en snorkelen. Reizigers die het relaxter aan willen doen, kunnen zich overgeven aan kooklessen of een massage. Tussen het zonnen door kun je via een handige loopbrug naar de Diamond Cave, een niet al te grote grot met rondfladderende vleermuizen en mooie kalksteenformaties die schitteren alsof ze vol zitten met diamanten. Het is niet makkelijk te vinden, maar je vindt het achter de bungalows van het Diamond Cave Resort in East Railay. Je hebt de grot – lokaal ook bekend als Phra Nang Cave, in zo’n 15 tot 20 minuten gezien.

Railay Beach in Thailand

Praktische informatie over een vakantie in Railay Beach

Railay Beach kun je bereiken met een zogeheten longtailboot vanuit Ao Nang (een boottochtje van 10 tot 15 minuten) en vanuit Krabi (30 minuten). De boten vertrekken zodra er genoeg mensen aan boord zijn. Wil je ‘s avonds (in het donker) met de boot naar Railay Beach, dan betaal je een flink hoger tarief. Bij het instappen in de smalle langwerpige boot moet je waarschijnlijk een stukje de zee in lopen, dus draag geen schoenen en kleren die droog moeten blijven. Je arriveert op het strand aan de westkant van Railay Beach.

Ook zijn er veerdiensten vanuit Phuket Town naar de Phi Phi eilanden en Ko Lanta die onderweg stoppen in Railay Beach. Tijdens je vakantie kun je overnachten in bungalows, hotels, resorts of guesthouses.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Railay Beach, Thailand, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © Flickr.com/Tore Bustad; Tourism Authority of Thailand.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam