Reizen en vakantie op Aruba

Kerngegevens

– Oppervlakte: 180 vierkante kilometer (iets groter dan Amsterdam);
– Inwoneraantal: 109.153 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 606 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Oranjestad;
– Talen: Nederlands, Papiaments;
– Munteenheid: Arubaanse Florin (AWG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.300 (2011).

Informatie over visum Aruba

Reizen en vakantie op ArubaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Aruba, een land dat onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is niet voldoende om Aruba binnen te komen.

Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Op verzoek van de immigratiebeambte moet je ook een hotelreservering kunnen tonen of kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie op Aruba te kunnen bekostigen.

Bij aankomst moet je ook een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart inleveren. Dat is een immigratiekaart die je in het vliegtuig of op het schip krijgt uitgereikt.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen op het eiland verblijven. Nederlanders kunnen hun verblijf verlengen tot 180 dagen, mits je een reisverzekering (inclusief ziekte- en ongevallenverzekering) hebt voor de duur van het verblijf. Een verlenging kun je regelen bij de overheidsinstantie DIMAS: www.dimasaruba.aw

Communicatie op Aruba

Internationaal toegangsnummer: +297.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 911.
Alarmnummer politie: 100.

Tijdsverschil met Aruba

Tijdens onze wintertijd is het op Aruba 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Aruba 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Aruba

De elektriciteit op Aruba is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het eiland gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © Aruba Tourism Authority.
Share Button