Tips over vliegen naar Aruba

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Aruba vliegen. Zowel KLM als TUI fly vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Aruba. KLM heeft elke dag een vlucht en TUI fly een paar keer per week. De vliegreis van Amsterdam naar Aruba duurt ongeveer 10½ uur.

Check hier de prijzen van een vliegticket naar Aruba met KLM

Check hier de prijzen van een vliegticket naar Aruba met TUI fly

Je kunt Aruba ook gemakkelijk bereiken vanaf de andere Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen meerdere keren per dag van Curaçao naar Aruba, waaronder Insel Air, Aruba Airlines, Winair en Divi Divi Air. Het is een korte vlucht van zo’n 30 tot 35 minuten.

Ook vanuit Bonaire, Venezuela en Suriname kun je rechtstreeks naar Aruba vliegen. Als je vanaf Sint-Maarten komt, moet je overstappen op Curaçao. Als je arriveert vanuit een land in Zuid-Amerika, Centraal-Amerika of Afrika, moet je sinds 1 maart 2018 een bewijs tonen dat je een vaccinatie hebt gehad tegen Gele Koorts. Dat geldt dus ook als je uit Suriname komt! Alleen voor vluchten vanuit Chili en Uruguay is dit niet nodig.

Aruba is een populaire vakantiebestemming onder Amerikanen, dus er zijn vele vluchten vanuit de Verenigde Staten. Je kunt onder meer vertrekken vanuit New York, Boston, Miami en Baltimore.

Luchthaven van Aruba

Alle internationale vluchten komen aan op Aeropuero Internacional Reine Beatrix (AUA), het enige vliegveld van Aruba. De luchthaven is vernoemd naar de vroegere koningin Beatrix en ligt ongeveer 4 kilometer vanaf de Arubaanse hoofdstad Oranjestad.

Het vliegveld van Aruba beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor en gratis wifi. Er zijn verschillende restaurants, bars en cafés, waaronder een sushirestaurant en The Old Dutch Bar. Om te winkelen kun je onder meer terecht in een taxfreeshop, een souvenirwinkel, een boekhandel en een winkel waar ze aloë-producten verkopen. Er is een VIP-lounge voor business class passagiers van KLM en Avianca, maar andere passagiers kunnen hier tegen betaling ook toegang toe krijgen.

Een apart deel van de luchthaven is overigens bestemd voor vluchten naar de Verenigde Staten, een gebied dat gecontroleerd wordt door de Amerikaanse immigratiedienst (U.S. Customs and Border Protection). Op het vliegveld is geen hotel, maar op 5 minuten rijden is er al verschillende accommodatie te vinden. Website van Aruba International Airport: www.airportaruba.com

Op het vliegveld zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven. Het is verstandig vooraf een huurauto te regelen. Je kunt een auto huren bij Sunny Cars, zonder extra verzekeringen en verborgen kosten. ► Check hier de tarieven voor een huurauto op Aruba

Vervoer vanaf de luchthaven van Aruba

Voor het vervoer vanaf de luchthaven naar je hotel kun je gebruikmaken van een bus of een taxi. Als je een pakketreis hebt geboekt, zal de reisorganisatie je meestal oppikken van het vliegveld en naar je accommodatie brengen.

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen. Voor de taxiritten gelden vaste tarieven, en op zondag, feestdagen en in de nacht geldt een toeslag. Je kunt de officiële tarieven raadplegen op de website van de luchthaven.

Voor de bus kun je gebruikmaken van een van de busdiensten van Arubus, de vervoersmaatschappij van Aruba. De bushaltes bevinden zich niet voor de terminal, maar net buiten de luchthaven achter het parkeerterrein. Voor informatie over de dienstregeling kun je kijken op de website: www.arubus.com

Reizen met de boot naar Aruba

Het is momenteel nog niet mogelijk om met een veerboot naar Aruba te reizen. Er zijn echter wel plannen voor een reguliere veerdienst tussen Curaçao en Aruba. Deze veerboot zou plek moeten bieden voor maximaal 800 personen en 300 auto’s. Volgens mediaberichten moet deze veerboot eind 2018 gaan varen, maar er is nog geen overeenkomst getekend met een rederij. Tot die tijd moet je nog vliegen naar Aruba.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 november 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Aruba, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam