BarbadosReizen en vakantie in Barbados

Kerngegevens

– Oppervlakte: 430 vierkante kilometer (iets kleiner dan Texel);
– Inwoneraantal: 287.733 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 669 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Bridgetown;
– Talen: Engels (officieel), Bajan;
– Munteenheid: Barbados Dollar (BBD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.500 (2012).

Informatie over visum Barbados

Reizen en vakantie in BarbadosStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Barbados. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na de terugreis nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Barbados verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Barbados in Brussel.

 

Communicatie in Barbados

Internationaal toegangsnummer: +1-246
Alarmnummer ambulance: 511.
Alarmnummer politie: 211.
Alarmnummer brandweer: 311.

Tijdsverschil met Barbados

Tijdens onze wintertijd is het in Barbados 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Barbados 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Barbados

De elektriciteit in Barbados is 110 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op sommige plaatsen kan ook 220-230 volt voorkomen. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hotels en resorts hebben ook vaak adapters te leen voor Europese apparaten.

Foto © Barbados Tourism Marketing.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by