Vakantie op Barbados

Barbados: een introductie

Een vakantie op Barbados beleef je in het rijkste land van het Caribisch gebied, een geliefde vakantiebestemming voor de rich & famous die zich in alle rust kunnen terugtrekken in een van de luxe villa’s of resorts aan de prachtige witte zandstranden. Het is vooral zon, zee en strand dat beroemdheden als Simon Cowell, Will Smith en ‘gewone’ vakantiegangers naar dit Caribische eiland trekt – al heeft Barbados zelf ook de nodige celebs voortgebracht. De Amerikaanse superster Rihanna is ongetwijfeld de bekendste die het paradijs in de Atlantische Oceaan haar vaderland mag noemen.

De meeste toeristen vieren vakantie aan de zogeheten Platinum Coast in het westen van Barbados, een aaneenschakeling van luxe resorts, spa hotels, verfijnde restaurants en perfect onderhouden golfbanen. De voormalige Britse kolonie, ook wel Little England genoemd, heeft echter meer te bieden dan de 113 kilometer aan glorieuze stranden. Barbados heeft een rijke geschiedenis, met een parlement dat al sinds 1639 in touw is. De hoofdstad Bridgetown heeft een goed bewaard koloniaal centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco, terwijl je in het binnenland suikerrietplantages en rumdistilleerderijen ontwaart.

Barbados is in 1966 onafhankelijk geworden van Groot-Brittannië, maar de inwoners zijn altijd van thee, cricket en paardenraces blijven houden. Een vakantie op het meest oostelijke eiland van de Cariben is prijzig, maar veilig, lonend en ontspannen. Huur een motor of jeep, verken de kerken die zo uit het Engelse landschap lijken te zijn gekopieerd en probeer een glimp op te vangen van een van de stokstaartjes die ooit door de Britse koloniale heersers zijn uitgezet om ratten te bestrijden.

BarbadosBarbados in een notendop

– Oppervlakte: 430 vierkante kilometer (iets kleiner dan Texel);
– Inwoneraantal: 303.431 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 706 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Bridgetown;
– Talen: Engels (officieel), Bajan;
– Munteenheid: Barbados Dollar (BBD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.800 (2021).

Informatie over visum Barbados

Reizen en vakantie in BarbadosStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Barbados. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na de terugreis nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Barbados verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Barbados in Brussel.

Wat te doen op Barbados: 10 tips!

Het zonovergoten Barbados biedt genoeg boeiende activiteiten en bezienswaardigheden. Je kunt er relaxen op stranden, snorkelen en surfen, grotten verkennen en de oudste rumdistilleerderij ter wereld bezoeken. Lees hier alle tips wat te doen op Barbados

Overnachten op Barbados

Barbados overnachten
Op Barbados heb je een ruime keuze om te overnachten. Op het Caribische eiland kun je terecht in hotels, resorts, guesthouses, appartementen, villa’s en vakantiehuizen. ► Lees hier alle tips voor overnachten op Barbados

Vliegen naar Barbados

Barbados vliegen
Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in het Caribisch gebied, waar je makkelijk naartoe kunt vliegen. Er zijn talloze vluchten naar Barbados vanuit Europa. Ook KLM biedt non-stop vluchten aan van Amsterdam Schiphol naar Barbados. ► Lees hier alle tips over vliegen naar Barbados

Communicatie in Barbados

Internationaal toegangsnummer: +1-246
Alarmnummer ambulance: 511.
Alarmnummer politie: 211.
Alarmnummer brandweer: 311.

Tijdsverschil met Barbados

Tijdens onze wintertijd is het in Barbados 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Barbados 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Barbados

De elektriciteit in Barbados is 110 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op sommige plaatsen kan ook 220-230 volt voorkomen. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hotels en resorts hebben ook vaak adapters te leen voor Europese apparaten.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 maart 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Barbados, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Barbados Tourism Marketing.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam