Overnachten en hotels op Barbados

Op Barbados heb je een ruime keuze om te overnachten. Op het Caribische eiland kun je terecht in hotels, resorts, guesthouses, appartementen, villa’s en vakantiehuizen. Er is accommodatie beschikbaar voor elk budget en voor elke stemming, of je nou aan het strand wilt overnachten, in een stad of op het rustige binnenland. Je kunt slapen in een goedkoop guesthouse voor minder dan $ 40 per persoon per nacht, waarbij het ontbijt bij de prijs is inbegrepen. Maar Barbados heeft ook enkele van de meest luxueuze hotels ter wereld waar je in het hoogseizoen gemakkelijk $ 1600 per nacht kwijt bent.

De meeste luxe hotels vind je aan de zogeheten Platinum Coast in het westen van het eiland, zo genoemd vanwege de uitgestrekte prachtige witte zandstranden. In het zuidoosten van Barbados bevindt zich The Crane Beach Hotel, een van de beroemdste hotels op het eiland. Het ging open in 1887 en is daarmee het oudste nog bestaande hotel in het Caribisch gebied. Het ligt afgelegen op een klif en was daarmee ideaal voor beroemdheden die de publiciteit wilden mijden. Het historische gebouw heeft 18 charmante en ruime kamers met hardhouten vloeren, antieke meubels en muren die van koraalsteen zijn gebouwd. The Crane Beach Hotel staat in het dorp St. Philip. Website: www.thecrane.com

Het hoogseizoen op Barbados loopt van december tot en met april. In deze maanden is het overnachten bijna twee keer zo duur als in de rest van het jaar. Van juli tot en met november dalen de prijzen van hotels en resorts tot 50 procent. Deze periode staat ook wel bekend als het ‘orkaanseizoen’, hoewel een orkaan zelden voorkomt op Barbados. Hotels rekenen nog 7,5 procent belasting en vaak ook een 10 procent ‘service charge’, dat bovenop de rekening komt. Let er op of deze kosten bij de prijs zijn inbegrepen als je online gaat boeken.

Overnachten in een vakantiehuis of appartement van een particulier is meestal goedkoper dan een hotel of resort en ideaal voor families, omdat je de beschikking hebt over een eigen keuken. De meeste vakantiehuizen en appartementen bevinden zich op of nabij het strand. Er zijn geen officiële kampeerterreinen of campings op Barbados.

Villa’s zijn duurder en luxer en hebben vaak eigen personeel, zoals een tuinman, een kok, een kamermeisje en iemand die het zwembad onderhoudt. Exclusieve villa’s zijn gewild onder musici, politici en de rich & famous die vakantie vieren op Barbados en zich terug willen trekken om te relaxen en te ontkomen van de opdringerigheid van de media en paparazzi. Een luxe villa kun je huren vanaf zo’n $ 500 per nacht, wat het best de moeite waard maakt als je met meerdere personen bent. Je vindt onder meer een overzicht van villa’s bij Calypso Rentals: www.calypso-rentals.com

Voor het laatst bijgewerkt op 21 augustus 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Barbados, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam