Reizen en vakantie in BonaireReizen en vakantie in Bonaire

Kerngegevens

– Oppervlakte: 288 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 17.408 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 60 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Gemeente van Nederland;
– Hoofdstad: Kralendijk;
– Talen: Nederlands, Papiaments;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 19.000 (2011).

Informatie over visum Bonaire

Reizen en vakantie in BonaireStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Bonaire. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming. Een identiteitskaart is niet voldoende, ook is Bonaire officieel een gemeente van Nederland.

Bij aankomst dien je een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (Embarkation-Disembarkation Card) in te leveren. Deze kaart krijg je uitgereikt in het vliegtuig of het schip waarmee je naar Bonaire komt.

Nederlanders mogen zonder visum maximaal 180 dagen op Bonaire verblijven. Dat hoeft niet een aangesloten periode te zijn. Voor een langer verblijf heb je een verblijfsvergunning nodig. Informatie daarover kun je inwinnen bij de Rijksdienst Caribisch Nederland: www.rijksdienstcn.com

Communicatie op Bonaire

Internationaal toegangsnummer: +599
Alarmnummer ambulance: 912.
Alarmnummer politie: 911.
Alarmnummer brandweer: 919.
Alarmnummer kustwacht: 913.

Tijdsverschil met Bonaire

Tijdens onze wintertijd is het op Bonaire 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Bonaire

De elektriciteit op Bonaire is voornamelijk 127 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Daarbij worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt, die geschikt zij voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. In hotels en resorts zijn in toenemende mate ook Europese stopcontacten te vinden voor 2-polige stekkers. De elektriciteit is dan 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het is dus raadzaam zowel een adapter als wereldstekker mee te nemen.

Foto @ depositphotos.com/kjorgen.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Cariben Sint Maarten
Sort by