Tips over vliegen naar Bonaire

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Bonaire vliegen. Vrijwel dagelijks vertrekt er vanaf Amsterdam Schiphol een rechtstreekse vlucht naar het Caribische eiland. Je kunt vliegen met luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI fly. De vliegtijd naar Bonaire is 10 tot 11 uur. KLM en TUI fly maken soms ook een tussenstop op Aruba of Curaçao. Dan ben je ongeveer 12 tot 13 uur aan reistijd kwijt. Bij TUI fly vlieg je met de moderne Boeing 787 Dreamliner, met grotere ramen waardoor je goed naar buiten kunt kijken. Ook is de cabine stiller en rustiger omdat het toestel minder gevoelig is voor turbulentie.

Bonaire is erg goed bereikbaar vanaf de andere Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Er zijn elke dag vooral veel vluchten vanaf Curaçao, onder meer van de regionale luchtvaartmaatschappijen Insel Air en Divi Divi Air. Dit is een vlucht van 25 minuten.

Vanaf Aruba vliegen KLM en Aruba Airlines naar Bonaire, een vlucht van drie kwartier. Vanaf Sint Maarten vliegen Insel Air, Divi Divi Air en Winair naar Bonaire, een vlucht van ruim één uur. Ook kun je het eiland bereiken met rechtstreekse vluchten vanuit de Verenigde Staten, onder meer vanuit Atlanta, Houston en Miami. Vliegtickets zijn vaak het goedkoopst als je direct uit Nederland vliegt.

Luchthaven van Bonaire

Alle regionale en internationale vluchten komen aan op Bonaire International Airport (BON) of Flamingo International Airport, het enige vliegveld aan de westkant van het eiland. Het ligt een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kralendijk. Het is een kleine, maar moderne luchthaven die vooral door toeristen wordt gebruikt. Het dankt zijn bijnaam aan de roze flamingo’s die op Bonaire voorkomen. Het vliegveld werkt de komende jaren aan een flinke uitbreiding en renovatie, waarbij er tussen 2018 en 2025 gebouwd wordt aan een nieuwe terminal.

De luchthaven van Bonaire beschikt momenteel over geldautomaten, banken, een restaurant en een snackbar. Er is een souvenirwinkel, een delicatessenwinkel (die ook Nederlandse kaas verkoopt) en een parfumerie. Ook is er een VIP-lounge. Er zijn geen hotels op het vliegveld zelf, maar die vind je wel dichtbij (zelfs op loopafstand). De verschuldigde luchthavenbelasting is meestal al verrekend met je vliegticket. Website van de luchthaven: www.bonaireinternationalairport.com

Vervoer vanaf de luchthaven van Bonaire

Buiten de terminal vind je verschillende kantoren waar je een auto kunt huren. Op de parkeerplaats mag je de eerste 5 minuten gratis parkeren om passagiers af te zetten of op te halen. Er is geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar bestemmingen op Bonaire.

Buiten de terminal is wel een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen. De taxi’s hebben geen meter, dus het is raadzaam van tevoren afspraken te maken over de prijs. De ritprijzen staan in principe vast en zijn te lezen op een bord in de aankomsthal. Ook hebben taxichauffeurs een overzicht met de ritprijzen in hun auto liggen. Een andere mogelijkheid is het boeken van een shuttlebus boeken die je naar je hotel brengt. Sommige hotels en resorts hebben eigen shuttlebusjes waarmee ze gasten ophalen vanaf het vliegveld.

Reizen met de boot naar Bonaire

Momenteel zijn er geen reguliere bootverbindingen met Bonaire. Er zijn echter wel plannen voor een fast ferry tussen Curaçao en Bonaire, waarbij ook Aruba in de dienstregeling wordt opgenomen. Tot op heden zijn deze plannen niet van de grond gekomen. Daarnaast kun je Bonaire bezoeken als onderdeel van een cruise.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Bonaire, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Flickr.com/Chika Watanabe.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam