Tips voor een vakantie in Venezuela

Venezuela: een introductie

Een vakantie in Venezuela beleef je op een plek die door Columbus ooit ‘het paradijs op aarde’ werd genoemd, maar waar de machthebbers er de laatste jaren een potje van hebben gemaakt. Onder leiding van de Venezolaanse president Maduro hebben de inwoners te kampen met hyperinflatie, toenemend geweld, dodelijke protesten en een verlammend tekort aan de meest simpele producten. Een schande voor een land dat bekendstaat om zijn spectaculaire flora en fauna, adembenemende landschap en mooie vrouwen.

Venezuela heeft meer Miss World- en Miss Universe-winnaressen geleverd dan welk ander land ook in de wereld, maar ook qua natuur maakt het land kans op een prijs in de schoonheidswedstrijd. Het meest noordelijke land van Zuid-Amerika heeft prachtige Caribische stranden, het maagdelijke regenwoud van de Amazone, torenhoge bergen en zelfs een kleine woestijn. Je kunt er de Ángelwaterval te bewonderen, de hoogste waterval ter wereld van 979 meter hoog. Vele amfibieën en reptielen in Venezuela zie je nergens anders terug op aarde. Caracas laten veel reizigers links liggen tijdens hun vakantie. De hoofdstad heeft inderdaad een schokkend hoog moordcijfer, maar ook mooie musea, glinsterende wolkenkrabbers en een bruisend nachtleven.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Venezuela?
Reserveer hier online een hotel of posada in Venezuela

Koloniale gebouwen vind je terug in Coro, de eerste stad die de Spanjaarden in 1527 in Zuid-Amerika hebben gesticht. Erg zonde dat de politieke ontwikkelingen van het olierijke land vaker de krantenkoppen halen dan zijn indrukwekkende landschap, smaakvolle rum en gastvrije bevolking. Het is te hopen dat Venezuela de bijnaam van Columbus binnenkort weer eer aandoet en je er weer ongecompliceerd vakantie kunt vieren.

Venezuela in een notendop

– Oppervlakte: 912.050 vierkante kilometer (22 keer Nederland)
– Inwoneraantal: 29.789.730 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 33 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Caracas;
– Talen: Spaans, inheemse talen;
– Munteenheid: Bolívar (VEB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7700 (2018).

Informatie over visum Venezuela

Reizen en vakantie in VenezuelaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Venezuela. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een vliegticket voor je retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming en moet je kunnen aantonen een reisverzekering te hebben afgesloten.

In het vliegtuig of op een boot richting Venezuela krijg je een gratis toeristenkaart (Tarjeta de Ingreso.) waarmee je maximaal 90 dagen in het land kunt verblijven. Verlenging is niet mogelijk. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Venezuela in Den Haag.

Bezienswaardigheden in Venezuela top-10

Venezuela bezienswaardigheden
Dit tropische land heeft ongelooflijke natuurlijke wonderen en historische bezienswaardigheden, van de Caribische kust tot het Andesgebergte en de jungle van de Amazone. Venezuela heeft alleen al meer dan 40 nationale parken. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden van Venezuela

Overnachten in Venezuela

Om te overnachten in Venezuela heb je een ruime keuze aan hotels. In het hele land vind je verschillende soorten accommodatie, van eenvoudige budget hotels tot luxe resorts. In de hoofdstad Caracas zijn hotels duurder dan in de rest van Venezuela. Lees hier alle tips voor overnachten in Venezuela

Reizen naar Venezuela

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land is wel gemakkelijk te bereiken met een overstap, bijvoorbeeld in Madrid of Parijs. Lees hier alle tips over reizen naar Venezuela

Communicatie in Venezuela

Internationaal toegangsnummer: +58.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 171.
Inlichtingen telefoonnummers: 113 (Spaanstalig).

Tijdsverschil met Venezuela

Tijdens onze wintertijd is het in Venezuela 5,5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Venezuela 6,5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Venezuela

De elektriciteit in Venezuela is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land maakt gebruik van Noord-Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen kunnen soms voorkomen. Door maatregelen van de regering kent Venezuela af en toe ook langdurig uitval van elektriciteit.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Venezuela, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/javarman.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam