Reizen en vakantie in Venezuela

Kerngegevens

– Oppervlakte: 912.050 vierkante kilometer (22 keer Nederland)
– Inwoneraantal: 28.047.938 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 31 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Caracas;
– Talen: Spaans, inheemse talen;
– Munteenheid: Bolívar (VEB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 12.400 (2011).

Informatie over visum Venezuela

Reizen en vakantie in VenezuelaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Venezuela. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een vliegticket voor je retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming en moet je kunnen aantonen een reisverzekering te hebben afgesloten.

In het vliegtuig of op een boot richting Venezuela krijg je een gratis toeristenkaart (Tarjeta de Ingreso.) waarmee je maximaal 90 dagen in het land kunt verblijven. Verlenging is niet mogelijk. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Venezuela in Den Haag.

Communicatie in Venezuela

Internationaal toegangsnummer: +58.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 171.
Inlichtingen telefoonnummers: 113 (Spaanstalig).

Tijdsverschil met Venezuela

Tijdens onze wintertijd is het in Venezuela 5,5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Venezuela 6,5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Venezuela

De elektriciteit in Venezuela is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land maakt gebruik van Noord-Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen kunnen soms voorkomen. Door maatregelen van de regering kent Venezuela af en toe ook langdurig uitval van elektriciteit.

Foto © depositphotos.com/javarman.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by