Tips voor een vakantie in Guadeloupe

Guadeloupe: een introductie

Een vakantie in Guadeloupe beleef je op het eiland van het mooie water, zoals de inheemse bevolking Karukera noemde voordat Christopher Columbus er in 1493 voet aan wal zette. Die oorspronkelijke naam dekt de lading beter dan de vernoeming naar een Spaans klooster waar de ontdekkingsreiziger later mee kwam. Guadeloupe is inderdaad prachtig, met zijn witte en zwarte zandstranden, regenwouden en de hoogste waterval van de Cariben.

Guadeloupe is samen met Martinique een van de Franse Antillen in het Caribisch gebied, een overzees departement van Frankrijk waar je met de euro kunt betalen, waar je Frans kunt oefenen en waar je in voortreffelijke restaurants van Frans-Creoolse gerechten kunt genieten. Het is een archipel van acht eilanden, waarvan de twee vlindervormige eilanden Basse-Terre en Grande-Terre de grootste zijn. Guadeloupe is een verleidelijke plek met schilderachtige dorpjes, eeuwenoude rumdistilleerderijen en afgelegen plantages waar het zoete aroma van suiker door de lucht zweeft. Groene bossen omringen de imposante La Grande Soufrière-vulkaan, met 1467 meter het hoogste punt van de kleine Antillen. Dankzij de schitterende koraalriffen is het ook een van de beste duikplekken ter wereld.

Voor een vakantie tijdens de koude wintermaanden voel je je zeker thuis in Guadeloupe, een bestemming die nog niet zo platgetreden is als andere Caribische hotspots. Het is een onbedorven paradijs met een ongedwongen je ne sais quoi-gevoel dat perfect voldoet aan het beeld van een tropische eilandidylle.

Reizen en vakantie in GuadeloupeGuadeloupe in een notendop

– Oppervlakte: 1628 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 449.173 (2018);
– Bevolkingsdichtheid: 276 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Overzees Frans Departement;
– Hoofdstad: Basse-Terre;
– Talen: Frans, Creools;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: € 21.600 (2016).

Informatie over visum Guadeloupe

Reizen en vakantie in GuadeloupeStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Guadeloupe. Het eiland is een overzees gebiedsdeel van Frankrijk en in die hoedanigheid onderdeel van de Europese Unie. Wel dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal op Guadeloupe verblijven. Voor informatie over een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de officiële vertegenwoordiging van Guadeloupe: www.guadeloupe.pref.gouv.fr

Wat te doen en te zien in Guadeloupe: 10 tips!

Guadeloupe is de perfecte bestemming voor liefhebbers van mooie stranden, lekker eten, natuur en watersport. Je kunt tijdens je vakantie een vulkaan beklimmen, rum proeven en wandelen door tropisch regenwoud. Lees hier 10 tips wat te doen en te zien in Guadeloupe

Vliegen naar Guadeloupe

Je kunt niet rechtstreeks vanuit Nederland naar Guadeloupe vliegen, maar het Franse eiland in de Caribische Zee is wel makkelijk te bereiken met een overstap in Parijs. Ook vanaf het eiland Sint Maarten kun je naar Guadeloupe reizen. Lees hier onze tips over vliegen naar Guadeloupe

Beste hotels en resorts op Guadeloupe

Vakantiegangers kunnen kiezen uit verscheidenheid aan accommodatie op Guadeloupe, van luxe hotels en exclusieve resorts tot villa’s, vakantiehuizen en bungalows. Voor budget reizigers zijn er ook enkele goedkopere pensions en kampeerterreinen. Lees hier meer over de beste hotels op Guadeloupe

Communicatie in Guadeloupe

Internationaal toegangsnummer: +590.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Tijdsverschil met Guadeloupe

Tijdens onze wintertijd is het in Guadeloupe 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guadeloupe 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guadeloupe

De elektriciteit in Guadeloupe is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De eilanden gebruiken Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Guadeloupe, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Guadeloupe Islands Tourist Board; depositphotos.com/packshot.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam