Reizen en vakantie in SabaReizen en vakantie in Saba

Kerngegevens

– Oppervlakte: 13 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 1800 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 138 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Gemeente van Nederland;
– Hoofdstad: The Bottom;
– Talen: Nederlands, Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ onbekend.

Saba

Reizen en vakantie in SabaSaba is het kleinste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen en sinds 2010 een gemeente van Nederland. Saba heeft de bijnaam The Unspoiled Queen vanwege de prachtige natuur: het is een groen eiland met een ruige kustlijn, tropisch regenwoud, fruitbomen, palmbomen, varens en orchideeën. De uitgedoofde vulkaan Mount Scenery domineert het heuvelachtige binnenland, en met zijn hoogte van 877 meter is de berg tevens het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is ideaal voor liefhebbers van wandelen en duiken.

Reisdocumenten Saba

Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Saba bezoeken. Wel dien je in bezit te zijn van een paspoort dat minimaal 6 maanden na verblijf nog geldig is. Bij vertrek uit Saba moet je luchthavenbelasting betalen. Het tarief is lager als je een vliegticket hebt naar een van de andere Caribische eilanden.

Communicatie in Saba

Internationaal toegangsnummer: +599.
Alarmnummer politie: 910.
Alarmnummer brandweer: 120.
Alarmnummer ambulance: 599-416-3239.

Tijdsverschil met Saba

Tijdens onze wintertijd is het op Saba 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Saba 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Saba

De elektriciteit op Saba is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het eiland gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee dunne rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © Saba Tourism; Cees Timmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam