Tips voor een vakantie in St. Barthélemy (St. Barth)

St. Barth: een introductie

Een vakantie in Saint-Barthélemy beleef je op een glamourachtig eiland in de Cariben waar je heengaat om gezien te worden – niet om dingen te zien. Het is een tropisch stukje Frankrijk waar de verfijnde smaak van Saint-Tropez samenkomt met de ontspannen levensstijl van het Caribisch gebied. Je kunt hier op het strand zomaar filmsterren, miljonairs, modellen en andere beroemdheden tegenkomen, want dat soort mensen viert vakantie in dit exclusieve paradijs. Zelfs Doutzen Kroes is hier eens gesignaleerd, al bleek ze gewoon aan het werk te zijn.

Columbus bezocht het eiland in 1493 en vernoemde het naar zijn broer Bartholomeus. Sindsdien staat Saint-Barthélemy ook wel bekend als St. Barth, St. Barth of St. Barts.  Ook zonder celebrities is het een prachtig eiland, met groene heuvels, beschutte inhammen en pittoreske, rustige stranden. Je kunt hier zwemmen, duiken, windsurfen, topless zonnebaden of in een baai genieten van het uitzicht. Maar daarnaast kun je een nieuwe tentoonstelling bezoeken in een kunstgalerie, de nieuwste Franse mode aanschaffen in een boetiekje of culinair genieten in een van de honderd Franse en Creoolse restaurants. Bedenk daarbij dat een hamburger nauwelijks te krijgen is op het eiland.

Wil je St. Barth bezoeken vanaf Sint Maarten?
Boek hier de ferry van Sint Maarten naar St. Barth

In de hoofdstad Gustavia kun je in een fort en een museum nog iets proeven van de geschiedenis van Saint-Barthélemy, al maakt de haven met luxe megajachten waarschijnlijk meer indruk. Goedkoop is het allemaal niet, maar als je het kunt veroorloven is St. Barth een heerlijke plek om vakantie te vieren tussen knappe mensen, in stijlvolle bistro’s en op stranden waar meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt.

Reizen en vakantie in St. BarthsSt. Barth in een notendop

– Oppervlakte: 24 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 7184 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 299 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Frans overzees departement;
– Hoofdstad: Gustavia;
– Talen: Frans, Creools, Engels;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: € 35.700 (2013).

Informatie over visum St. Barth

Reizen en vakantie in St. BarthStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op St. Barth (St. Barthélemy), dat tot de Franse Antillen behoort. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen op het eiland verblijven. Voor informatie over het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van Frankrijk in Den Haag.

Tips over vliegen naar St. Barth

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar St. Barth, maar je kunt het eiland wel makkelijk bereiken met een overstap in Sint Maarten. KLM vliegt rechtstreeks naar Sint Maarten. Daarna is het nog een korte vlucht van een kwartier naar St. Barth. Lees hier alle tips over vliegen naar St. Barth

Wat te doen op St. Barth: 10 tips!

Er is genoeg te doen tijdens je vakantie op deze Franse parel in de Cariben. Je kunt er afgelegen stranden en baaien ontdekken en schilderachtige kustdorpjes bezoeken. En wat dacht je van watersporten, duiken en wandelen? Lees hier 10 tips wat te doen op St. Barth

Overnachten op St. Barth

Overnachten op St. Barth doe je in weelde en luxe. Het tropische paradijs heeft zo’n dertig hotels en resorts, waarvoor je meestal diep in de buidel moet tasten. Daarnaast zijn er honderden vakantievilla’s te huur. Lees hier de tips voor overnachten op St. Barth

Communicatie in St. Barth

Internationaal toegangsnummer: +590.
Alarmnummer ambulance en politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Tijdsverschil met St. Barth

Tijdens onze wintertijd is het op St. Barth (St. Barthélemy) 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op St. Barth 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op St. Barth

De elektriciteit op St. Barth (St. Barthélemy) is 220 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. In sommige hotels en vakantiehuizen vind je in badkamers ook stopcontacten met 110 volt.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 oktober 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in St. Barthélemy (St. Barth), kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Saint Barth Tourisme; depositphotos.com/zhukovsky.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam