Vliegen naar St. Barth

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar St. Barth (Saint-Barthélemy), maar je kunt het glamoureuze Caribische eiland wel makkelijk bereiken met een overstap in Sint Maarten. KLM vliegt meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Sint Maarten, een vlucht van 9 uur.

Vanaf Sint Maarten kun je verder vliegen naar St. Barth, een korte vlucht van slechts 15 minuten met een klein vliegtuigje. De totale reistijd vanuit Amsterdam, inclusief overstappen, is dan ongeveer 11 uur. Een vliegticket met KLM is te koop vanaf circa € 500. ► Boek hier je vliegticket met KLM naar Sint Maarten

Tussen Sint Maarten en St. Barth zijn elke dag tientallen vluchten van de regionale luchtvaartmaatschappijen St Barth Commuter (www.stbarthcommuter.com) en Winair (www.fly-winair.sx). De prijs van een vliegticket voor dit korte stukje ligt tussen de € 90 en € 270. De vlucht van Sint Maarten naar St Barth kun je boeken via de website van St Barth Commuter of Winair.

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar St. Barth vanuit Europese landen, zelfs niet vanuit Parijs (terwijl St. Barth een Frans overzees gebiedsdeel is). De meeste toeristen vliegen via Sint Maarten naar het eiland in de Cariben. Er zijn wel vluchten naar St.  Barth vanaf enkele andere Caribische eilanden, waaronder Puerto Rico (San Juan), Antigua en Barbuda, en Guadeloupe.

Veerdienst van Sint Maarten naar St. Barth

Als je al vakantie viert op Sint Maarten en St. Barth wil bezoeken, kun je ook de veerboot nemen in plaats van vliegen. Meerdere keren per dag is er een veerdienst tussen beide eilanden, een boottocht van 30 tot 45 minuten. Er zijn meerdere rederijen die de overtocht verzorgen. Great Bay Express (www.greatbayferry.com) vaart heen en weer met een high speed ferry (45 minuten). De boten vertrekken vanuit Pelican Marina in Simpson Bay.

Wil je vanaf Sint Maarten een excursie maken naar St. Barth?
Boek hier een dagtrip naar St. Barth met een retourticket per veerboot

Voyager Ferry Caraïbes (www.voy12.com) vaart zo’n 5 keer per dag vanaf St. Martin (het Franse noordelijke deel van Sint Maarten) naar St. Barth. De moderne en snelle boten doen er een halfuur over en je kunt kiezen uit drie verschillende reisklassen. De boot vertrekt vanuit Marigot.

Naast de reguliere veerdiensten kun je een watertaxi of een boot charteren om je van Sint Maarten naar St. Barth te brengen. Dit is wel wat duurder, maar wel leuker. Daarbij ben je niet afhankelijk van vaste tijdstippen. Als je met een grote groep bent, ben je misschien wel voordeliger uit. Je kunt onder meer een privéboot huren bij Jicky Marine: www.jickymarine.com

Luchthaven van St. Barth

Alle vluchten komen aan op Aéroport Saint-Jean-Gustave III (SBH), gelegen aan de westkant van St. Barth bij het dorpje Saint-Jean. De kleine internationale luchthaven is vernoemd naar koning Gustaaf III van Zweden (St. Barth was ooit een Zweedse kolonie). Het vliegveld ligt slechts 5 minuten rijden vanaf de hoofdstad Gustavia.

Het kan voor sommige mensen huiveringwekkend zijn om hier naartoe te vliegen. Het vliegveld van St. Barth staat bekend als een van de gevaarlijkste ter wereld, en piloten moeten een speciale training hebben gevolgd om hier te landen en op te stijgen.

Bij het landen moeten piloten zeer laag over een strand of een heuvel vliegen (afhankelijk van de windrichting) en de landingsbaan is niet heel lang. Vooral bij harde wind is dat een uitdaging. Ter geruststelling: ongelukken zijn er nauwelijks gebeurd. St. Barth is een populaire plek onder beroemdheden en filmsterren om vakantie te vieren, waarvan vele met hun privéjet naar het eiland vliegen. Bij ongelukken zouden deze celebrities St. Barth al snel links laten liggen.

Voorzieningen op luchthaven van St. Barth

De voorzieningen op het vliegveld van St. Barth zijn beperkt. Er is een kleine terminal met kantoren van autoverhuurbedrijven. Tegenover de luchthaven is een supermarkt en een benzinestation. Geldautomaten zijn verspreid over het eiland. Op St. Barth betaal je met de euro, dus het is handig wat contant geld mee te nemen. Bij de luchthaven kun je een taxi nemen. Een huurauto kun je het beste vooraf regelen. Bij Sunny Cars kun je voordelig een auto huren, zonder extra verzekeringen of verborgen kosten. ► Boek hier een huurauto op St. Barth bij Sunny Cars

Lees hieronder verder voor meer reisinspiratie voor je vakantie op St. Barth:

Wat te doen op St. Barth: 10 tips!

Er is genoeg te doen tijdens je vakantie op deze Franse parel in de Cariben. Je kunt er afgelegen stranden en baaien ontdekken en schilderachtige kustdorpjes bezoeken. En wat dacht je van watersporten, duiken en wandelen? Lees hier 10 tips wat te doen op St. Barth

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar St. Barth (Saint-Barthélemy), kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/zhukovsky; Wikipedia.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam