Tips voor een vakantie op de Turks- en Caicoseilanden

Turks- en Caicoseilanden: een introductie

Een vakantie op de Turks- en Caicoseilanden beleef je op een zonovergoten archipel van 40 koraaleilanden in de Cariben, tussen Cuba en de Bahama’s. Het zijn paradijselijke eilanden die de verwachtingen van een Caribische vakantie ruimschoots waarmaken. Het warme kristalheldere water nodigt uit tot duikelen en snorkelen en de prachtige stranden hebben zand dat witter is dan wit. De Turks- en Caicoseilanden hebben het derde grootste koraalrif ter wereld, na de riffen in Australië en Belize.

De Turks- en Caicoseilanden zijn een van de weinige plekken in het Caribisch gebied die Columbus niet heeft ontdekt. De Spaanse veroveraar Juan Ponce de León zette in 1512 als eerste Europeaan voet aan wal. Daarna werd het een broeinest van piraten en het strijdtoneel van Spanjaarden, Fransen en Engelsen. De laatsten behielden de eilanden en gebruikten het voor de aanleg van katoenplantages, waarop Afrikaanse slaven te werk werden gesteld. De Turken speelden geen enkele rol. Waarschijnlijk zijn de eilanden deels vernoemd naar een inheemse melocactus. Die valt op door zijn rode ‘hoedje’ dat veel weg heeft van de fez, het typische hoofddeksel uit Turkije.

Wil je een zeecruise maken langs de Turks- en Caicoseilanden en andere Caribische eilanden?
Boek hier een cruisevakantie in de Caribbean bij KRAS Reizen

Nu zijn de Turks- en Caicoseilanden een plek waar je vakantie viert om te relaxen, roze conch-schelpen te zoeken en de bultruggen te spotten die tussen januari en april de archipel passeren. De eilanden bieden het perfecte tegengif voor een hectisch leven, waar je kunt loungen in een luxe resort, al fresco kunt dineren en zelfs een hond kunt lenen voor een kilometerslange strandwandeling.

Turks- en CaicoseilandenTurks- en Caicoseilanden in een notendop

– Oppervlakte: 948 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 53.701 (2018);
– Bevolkingsdichtheid: 57 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Overzees Brits gebiedsdeel;
– Hoofdstad: Cockburn Town;
– Taal: Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 27.850 (2017).

Informatie over visum Turks- en Caicoseilanden

Reizen en vakantie op de Turks- en CaicoseilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Turks- en Caicoseilanden, dat een Brits overzees gebiedsdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Den Haag.

Communicatie op de Turks- en Caicoseilanden

Internationaal toegangsnummer: +649.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met de Turks- en Caicoseilanden

Tijdens onze wintertijd is het op de Turks- en Caicoseilanden 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Turks- en Caicoseilanden 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Turks- en Caicoseilanden

De elektriciteit op de Turks- en Caicoseilanden is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 november 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Turks- en Caicoseilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam