Turks- en CaicoseilandenTurks- en Caicoseilanden

Kerngegevens

– Oppervlakte: 948 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 47.754 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 50 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Overzees Brits gebiedsdeel;
– Hoofdstad: Cockburn Town;
– Taal: Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 29.100 (2011).

Informatie over visum Turks- en Caicoseilanden

Reizen en vakantie op de Turks- en CaicoseilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Turks- en Caicoseilanden, dat een Brits overzees gebiedsdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen op de eilanden verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Den Haag.

Communicatie op de Turks- en Caicoseilanden

Internationaal toegangsnummer: +649.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met de Turks- en Caicoseilanden

Tijdens onze wintertijd is het op de Turks- en Caicoseilanden 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Turks- en Caicoseilanden 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Turks- en Caicoseilanden

De elektriciteit op de Turks- en Caicoseilanden is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam