NOVASOL Vakantiehuizen in België

Kamperen in België

Voor een kampeervakantie in België kun je terecht op honderden campings en kampeerplaatsen. Vooral aan de kust en in de Ardennen zijn veel campings te vinden. Ze zijn populair, zeker onder Nederlanders, dus voor het hoogseizoen is het verstandig op tijd te reserveren. Ook alle grote steden hebben een camping in de buurt. Het openbaar vervoer is goed, dus vanaf de stadscampings kom je meestal zo in de stad.

BivakzoneBuiten de officiële kampeerplaatsen is het niet toegestaan in het wild te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de gemeente of de grondeigenaar. Als je betrapt wordt, riskeer je een fikse boete die kan oplopen tot € 250. Voor een ‘pure natuurbeleving’ mag je sinds 2009 wel kamperen in speciaal aangeduide bivakzones in een bos of natuurgebied. Dat is een zone in een straal van 10 meter rond een paal of waterpomp voor maximaal 3 tentjes. Sanitaire voorzieningen ontbreken.

Het is handig een Camping Card International mee te nemen, een internationale kampeerkaart voor kampeerders. Hiermee hoef je je paspoort of identiteitsbewijs niet achter te laten, de kampeerkaart geldt als legitimatie. Ook krijg je korting bij campings en attractieparken en ben je verzekerd bij schade.

Inwoners van België kunnen terecht bij kampeerverenigingen, die opkomen voor de belangen van de kampeerder. Op de websites vind je ook veel praktische informatie.

Overzicht van campings in België

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van campings en kampeerplaatsen in België, gerangschikt per provincie. Op vrijwel alle websites, ook van de campings in Wallonië, is de informatie in het Nederlands te raadplegen. Je kunt ook een overzicht van campings vinden op de website camping.be

Voor het laatst bijgewerkt op 14 maart 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam