Kamperen in België

België kamperenVoor een kampeervakantie in België kun je terecht op honderden campings en kampeerplaatsen. Vooral aan de kust en in de Ardennen zijn veel campings te vinden. Ze zijn populair, zeker onder Nederlanders, dus voor het hoogseizoen is het verstandig op tijd te reserveren. Ook alle grote steden hebben een camping in de buurt. Het openbaar vervoer is goed, dus vanaf de stadscampings kom je meestal zo in de stad.

Buiten de officiële kampeerplaatsen is het niet toegestaan in het wild te kamperen, tenzij je toestemming hebt van de gemeente of de grondeigenaar. Als je betrapt wordt, riskeer je een fikse boete die kan oplopen tot € 250. Voor een ‘pure natuurbeleving’ mag je sinds 2009 wel kamperen in speciaal aangeduide bivakzones in een bos of natuurgebied. Dat is een zone in een straal van 10 meter rond een paal of waterpomp voor maximaal drie tentjes. Sanitaire voorzieningen ontbreken.

Wil je meer weten over kamperen en campings in België?
Bestel hier een kampeergids over België bij Bol.com

Het is handig een Camping Card International mee te nemen, een internationale kampeerkaart voor kampeerders. Hiermee hoef je je paspoort of identiteitsbewijs niet achter te laten bij de receptie, de kampeerkaart geldt als legitimatie. Ook krijg je korting bij campings en attractieparken en ben je verzekerd bij schade.

België camping

Inwoners van België kunnen terecht bij kampeerverenigingen, die opkomen voor de belangen van de kampeerder. Op de websites vind je ook praktische informatie. Pasar (www.pasar.be) is de grootste kampeerclub van Vlaanderen. Daarnaast is er Vlaamse Kampeertoeristen (www.vlaamsekampeertoeristen.be), een vereniging die ook kampeerreizen organiseert.

Campings in België

Hieronder vind je een overzicht van reisorganisaties en boekingswebsites waar je terecht kunt voor campings en kampeerplaatsen in België. Als je ergens wil kamperen, kun je direct via de website boeken. Het is raadzaam tijdig te reserveren als je in de zomer en in de vakanties wilt kamperen in België.

Booking.com
Het boekingsplatform Booking.com is altijd een goed startpunt als je wil kamperen in België. Via de site kun je zo’n 100 campings in België boeken (en de beoordelingen checken), vooral aan de Belgische kust en in de Ardennen. Op veel campings zijn ook houten bungalows en chalets te boeken. ► Bekijk hier de campings in België bij Booking.com

ACSI Eurocampings
ACSI is een campingspecialist die al sinds 1965 campings in heel Europa inspecteert en beoordeelt. Op haar website Eurocampings staat ook een overzicht van ruim 130 campings in België, onderverdeeld per regio. Bij de campings staat een beschrijving van voorzieningen en pluspunten en je kunt meteen boeken. ► Bekijk hier het aanbod van ACSI Eurocampings in België

Suncamp Holidays
Suncamp Holidays biedt onbezorgde kampeervakanties aan op campings in België. Je kunt kiezen uit een camping aan de Belgische kust, in de Ardennen, bij gezellige stadjes of in de natuur. Ook kun je bij Suncamp terecht voor mooie kindvriendelijke familiecampings. ► Bekijk hier het aanbod van Suncamp Holidays in België

Vacanceselect
Bij Vacanceselect kun je terecht voor campings en vakantieparken in heel België, bij bossen, steden en stranden. Je bent bij Vacanceselect aan het goede adres als je van luxe kamperen houdt. De reisorganisatie is gespecialiseerd in glamping, campings en vakantieparken, van compleet ingerichte bungalowtenten tot aan luxe glampingaccommodaties. ► Bekijk hier het aanbod van Vacanceselect in België

Voor het laatst bijgewerkt op 3 april 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over kamperen in België, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam