Overnachten in België

België heeft talloze mogelijkheden om te overnachten. Voor accommodatie kun je terecht in een hotel, een bed en breakfast, een boerderij, een jeugdherberg, een natuurvriendenhuis, een trekkershut, een vakantiepark of een vakantiehuis. Voor kamperen heb je keuze uit een groot aantal campings en kampeerterreinen.

Hotels in België

Overnachten in BelgiëBelgië heeft ruim 3500 hotels in alle prijsklassen. De hotels kennen een classificatie van 1 tot 5 sterren, al is het aantal vijfsterrenhotels in 2012 en 2013 wel flink afgenomen. De luxe hotels voor zakenreizigers in Antwerpen en Brussel zijn vaak goedkoper in het weekeinde en tijdens de zomervakantie.

Hieronder een overzicht van de officiële websites van landelijke hotelketens en hotels in België per provincie.

Brancheorganisaties

België kent een aantal brancheorganisaties voor de hotelsector:

Bed & breakfasts in België

Overnachten in een bed & breakfast, of logeren bij een gastgezin, is steeds populairder in België. In Franstalig Wallonië heet dit overigens ‘Gîtes et chambres d’hôtes’. Hieronder enkele handige websites voor het opzoeken van een bed & breakfast. Bij het overzicht van de hotels hierboven staan ook bed & breakfasts in de verschillende provincies vermeld.

Bed & Brussels
Overzicht van meer dan 350 bed & breakfasts in de Belgische hoofdstad Brussel.

Gîtes de Wallonië
Overzicht van bed & breakfasts, vakantieverblijven en gastenkamers in Wallonië.

Jeugdherbergen in België

In heel België kun je goedkoop overnachten in jeugdherbergen en hostels. Met een lidmaatschap krijg je korting, maar je hoeft niet per se lid te worden om in een jeugdherberg te verblijven. Er zijn in het land twee centrales: één voor Vlaanderen en Brussel en één voor Wallonië.

Boerderijen in België

Voor rust en overnachten in een landelijke omgeving kun je terecht in een boerderij. Er zijn boerderijen die een gastenkamer verhuren, maar ook vakantiehuisjes die deel uitmaken van een boerderij. Bij de overnachting in een gastenkamer is een ontbijt meestal inbegrepen. Hieronder enkele websites met een overzicht van boerderijen in België waar je kunt logeren.

Gîtes de Wallonië
Overzicht van bed & breakfasts, vakantieverblijven en gastenkamers in Wallonië.

Hoevetoerisme
Vakantieverblijven en gastenkamers voor hoeve- en plattelandstoerisme in België.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam