Vakantie in Bologna, Italië

Tips voor een vakantie in Bologna

Vakantie in BolognaAls een regionale economische hub die niet eens aan de zee ligt, denk je bij vakantie in Italië misschien niet meteen aan Bologna. Toch vinden veel bezoekers de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna een van de meest aantrekkelijke steden in het land. Het is een van de beste plekken in Italië voor food en cultuur – voor sommigen is Bologna de gastronomische hoofdstad van Italië. De stad heeft een rijk culinair verleden en enkele van de beste restaurants. Alleen al in het centrum kun je kiezen voor tientallen trattoria’s die tagliatelle al ragù serveren, oftewel spaghetti Bolognese ‘in gewoon Nederlands’. Probeer de handgemaakte tortellini en het uitgebreide assortiment aan regionale kaas, ham, worst en brood. La Grassa, dat ‘de vette’ betekent, is niet voor niks een van de bijnamen van Bologna.

La Dotta – ‘de geleerde’ – is de andere bijnaam van de stad. Bologna is een levendige stad met enorm veel studenten en misschien wel de oudste universiteit ter wereld. Op en rond de belangrijkste straten, zoals de Via Zamboni en de Via del Pratello, zijn talloze bars waar de studenten hun vertier zoeken. Een aperitivo, een drankje vooraf, gaat daar gepaard met een grote selectie aan heerlijke hapjes.

Bologna heeft musea en galeries van wereldklasse, zoals het beroemde museum voor moderne kunst MAMbo. Voor de vele bezienswaardigheden ga je naar het historische centrum, dat bestaat uit een betoverende mix van architectuur uit de renaissance en de middeleeuwen. De twee scheve ‘wolkenkrabbers’ uit de twaalfde eeuw en de zes eeuwen oude Basilica di San Petronio mag je daarbij niet missen. Neem de tijd om het unieke karakter van de stad te absorberen: maak een wandeling onder de lange arcades, gluur binnen bij elegante oude winkels, verwonder je over de architecturale eigenaardigheden en neem een pauze in een van de vele cafés om te genieten van de uitbundigheid van het studentenleven.

Panorama Bologna

Bezienswaardigheden in Bologna

De scheve toren van Pisa mag dan de bekendste zijn: Bologna heeft ook een paar torens die lijken te kantelen. Het is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook talloze andere monumenten, kerken, fonteinen en musea, zoals de enorme gotische Basilica di San Petronio. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Bologna

Voor het laatst bijgewerkt op 28 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Bologna, Italië, kun je dat weten via het contactformulier.

Foto's © Bologna Turismo.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam