Overnachten en hotels in Florence, Italië

Overnachten in FlorenceOvernachten in de Italiaanse stad Florence is geen probleem. Het is een belangrijke toeristische trekpleister, dus er is een overvloed aan hotels, bed & breakfasts, boutique hotels, villa’s en appartementen. Door de grote vraag naar accommodatie is het niet goedkoop om in Florence te overnachten. Voor een gemiddeld hotel ben je al snel € 200 kwijt voor een overnachting in een hotelkamer voor twee personen. Voor een luxe hotel betaal je minstens  € 400 per nacht. Alleen in het laagseizoen liggen de prijzen iets lager.

Het laagseizoen is van medio juli tot het einde van augustus (wanneer alle Italianen vakantie hebben en het strand of de bergen opzoeken) en van medio november tot medio maart (met uitzondering van de Kerstdagen en Oud & Nieuw). Ga je tussen maart en oktober op reis naar Florence, dan is het raadzaam van tevoren je accommodatie te boeken omdat hotels dan snel vol kunnen zijn.

De laatste jaren zijn er in Florence veel nieuwe boutique hotels en bed & breakfasts bijgekomen. Ze bevinden zich vaak in historische en monumentale herenhuizen (palazzi) en noemen zichzelf ook wel relais of residenza d’epoca. De laagste prijzen vind je in bed & breakfasts, hostels en hotels met 1 of 2 sterren. Een overnachting in een eenvoudig hotel is te boeken vanaf ongeveer € 50. Goedkope hotels vind je onder meer in de buurt van het centraal station van Florence.

Luxe overnachten in Florence

Ook aan luxe hotels is geen gebrek in Florence. Er zijn bijna dertig 5-sterren hotels, sommige op geweldige locaties. Een van de tophotels is het Palazzo Magnani Feroni, dat is gevestigd in een oud paleis. Het luxe hotel heeft twaalf suites op vier verdiepingen, vol met antiek meubilair, enorme grote spiegels en frescoachtige schilderingen. De familie die het hotel bezit, heeft nog steeds een privéwoning in het palazzo. Gasten die hier verblijven, wanen zich in de wereld van de Florentijnse royalty. Het uitzicht vanaf het dak op de stad is fenomenaal en het hotel ligt op slechts 500 meter lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence. Website: www.palazzomagnaniferoni.com

Voor het laatst bijgewerkt op 11 juli 2015.

Foto © depositphotos.com/toucanet.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam