Cappella Sansevero Museum, Napels, Italië

De beste bezienswaardigheden in Napels

Cappella Sansevero is een ietwat bizar museum in Napels dat sommige bezoekers doet huiveren. Het werd in 1590 gebouwd als een grafkapel voor de rijke Sansevero-familie. De huidige fraaie inrichting in barokstijl is te danken aan Raimondo di Sangrio (1710-1771), prins van Sandavero en een excentriekeling en uitvinder die hield van de beoefening van alchemie en zich aangetrokken voelde tot het mystieke. Hij liet verschillende sculpturen vervaardigen voor de kapel, met als hoogtepunt Cristo Velato (‘Gesluierde Christus’) dat in 1753 gemaakt is door de Italiaanse beeldhouwer Giuseppe Sanmartino. Dit is een liggende Jezus die bedekt is door een marmeren lijkwade die doorschijnend lijkt te zijn, alsof-ie er bovenop ligt.

Het meest huiveringwekkende kunstwerk is wel Macchine Anatomiche, dat je aantreft in de ondergrondse kamer van de Cappella Sansevero. Hier liggen twee skeletten, van een man en een zwangere vrouw, waarin de aderen, spieren, ingewanden, botten en tanden zijn te zien. De lichamen zijn echt, maar de aderen en spieren zijn gemaakt van draad, zijde en bijenwas. Het gerucht gaat dat Di Sangro twee van zijn bedienden heeft laten vermoorden voor de ‘anatomische Adam en Eva’. Het gaf aanleiding tot de wildste verhalen over de wetenschappelijke experimenten die hij in zijn paleis uitvoerde.

Cappella Sansevero Museum ligt in het oude centrum van Napels, op een paar minuten lopen van Piazza San Domenico Maggiore. Je kunt via de website een kaartje kopen om een wachtrij te ontlopen. Het museum is dinsdag gesloten. Adres: Via Francesco De Sanctis, 19/21, 80134 Napels, Italië. Website: www.museosansevero.it

Voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Cappella Sansevero Museum in Napels, Italië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Cappella Sansevero Museum, Napoli.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam