Booking Duitsland

Vakantie in Frankfurt, Duitsland

Tips voor een vakantie in Frankfurt

Een vakantie in Frankfurt beleef je in het financiële hart van Duitsland en het zaken- en bankencentrum van Europa. Frankfurt biedt een blik op het moderne Duitsland waar men op een no-nonsense manier naar de wereld kijkt. Het is de thuisbasis van de Duitse effectenbeurs, de hoofdkantoren van de Bundesbank en de Europese Centrale Bank en nog zo’n 300 binnen- en buitenlandse bancaire instellingen. Een kwart van de 700.000 inwoners heeft een buitenlands paspoort op zak, veelal werkzaam in een van de spiegelende wolkenkrabbers langs de Main-rivier. ‘Mainhattan‘ wordt de vijfde grootste stad van Duitsland dan ook wel eens genoemd, waarbij de torens glanzende symbolen zijn van Frankfurts financiële kracht.

Frankfurt is voor veel reizigers de eerste kennismaking met Duitsland, met een luchthaven die tot de belangrijkste van het land behoort. Zij laten het centrum van de stad vaak links liggen en reizen door naar het ‘pittoreske’ Duitsland, maar Frankfurt is niet alleen een steriele zakelijke hub waar mannen in een strak pak met stropdas tijdens hun lunch zakelijke besprekingen voeren over miljardentransacties. Het is ook een plek vol geschiedenis, rijk aan cultuur en met prachtige architectuur. Bekende Duitse grootheden als de gebroeders Grimm, Goethe en Gutenberg (de uitvinder van de drukpers) hebben er hun sporen achtergelaten.

Begin je vakantie in de Altstadt in het centrum van de stad en bewonder de Römerberg, het stadhuisplein met vakwerkhuizen uit de 14e en 15e eeuw. Daar vlakbij vind je ook het huis waar Goethe is geboren en nog altijd zijn oorspronkelijke bureau en bibliotheek zijn bewaard. De stad heeft ballet, opera, theater, kunst en tentoonstellingen van wereldklasse. Het nachtleven is veelomvattend, met traditionele jazzclubs en een hoop nieuwe trendy bars. Er zijn eindeloze mogelijkheden om te winkelen. De Zeil met zijn vele warenhuizen, winkelketens en speciaalzaken is de winkelstraat met de hoogste omzet in heel Duitsland.

Breng je vakantie eens door in Frankfurt en ontdek dat haar reputatie van ‘koud en saai’ oneerlijk is. Zet je tanden eens in een Frankfurter Würstchen, een hotdog die inderdaad uit Frankfurt komt en oorspronkelijk aan de bevolking werd uitgedeeld tijdens keizerlijke gebeurtenissen. Maak een wandeling door het Frankfurter Stadtwald, het grootste bos van Duitsland ‘in een stad’. Dompel je onder tussen de inwoners uit 180 landen die van Frankfurt hun thuis hebben gemaakt.

Ontdek de culturele rijkdom van de stad en laat de weegschaal de andere kant op slaan, want het merendeel van de bezoekers komt nog steeds naar Frankfurt voor één van de vele beurzen, tentoonstellingen en congressen. Met de nabijgelegen wijngaarden en goed bereikbare kuuroorden, zoals Wiesbaden, heeft de meest internationale stad van Duitsland alles in huis voor zowel een korte stedentrip of een langdurig verblijf. Nu is er geen excuus meer om het beste van Frankfurt over te laten aan de zakenlieden.

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Frankfurt is een modern financieel centrum, maar heeft ook een eeuwenoude geschiedenis. Je vindt er mooie musea, monumenten, galeries en tuinen. Het Römerberg plein is het historische hart van de stad en natuurlijk is er een museum gewijd aan de belangrijkste inwoner: Johann Wolfgang von Goethe. Het natuurhistorisch museum heeft de meeste dino’s van Europa. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Frankfurt

Voor het laatst bijgewerkt op 29 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Frankfurt, Duitsland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam