Grūto parkas, Druskininkai, Litouwen

De beste bezienswaardigheden van Litouwen

Gruto ParkasGrūto parkas is waarschijnlijk een van de meest bizarre bezienswaardigheden van Litouwen. Het staat ook bekend als Stalin’s World en is een beeldenpark met ‘geredde’ standbeelden uit de voormalige Sovjet-Unie. Verspreid over het park vind je 86 beelden van Sovjet-figuren als Lenin en Stalin, terwijl het terrein is omheind met wachttorens en onderdelen van werkkampen in Siberië.

Het park is bedoeld om het pijnlijke verleden van de Sovjet-Unie te laten zien, al wordt er ook de draak gestoken met het communisme. Grūto parkas is opgericht door een zakenman die na de onafhankelijkheid van Litouwen in 1990 alle standbeelden bij elkaar bracht die de bevolking zo snel mogelijk uit het straatbeeld wilde zien verdwijnen. Het sculpturenpark ligt vlakbij Druskininkai, ongeveer 130 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Litouwen. Website: www.grutoparkas.lt

Lenin in Gruto Parkas, Litouwen

Voor het laatst bijgewerkt op 8 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Grūto parkas in Druskininkai, Litouwen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Wikimedia Commons; Flickr.com/Dainis Matisons.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam