Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Bijna geen dierentuin kwam de laatste tijd zo in het nieuws als Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dierentuin haalde regelmatig de journaals, kranten en nieuwssites met de komst van de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. Op 12 april 2017 kwamen de twee Chinese panda’s aan in Nederland, waarmee het mannetje en het vrouwtje die dag de headlines domineerden.

Voor de reuzenpanda’s heeft Ouwehands Dierenpark voor € 7 miljoen een speciaal verblijf gebouwd, Pandasia, dat de uitstraling heeft van een Chinese tempel. De panda’s hebben een binnen- en buitenverblijf en leven gescheiden, behalve die ene dag in het jaar dat ze voor nageslacht moeten zorgen. Er is een pandarestaurant met Aziatische gerechten en een winkel waar je pandasouvenirs kunt kopen. De reuzenpanda’s zijn de topattractie in Ouwehands Dierenpark, want het is de enige dierentuin in Nederland waar je deze bedreigde zwart-wit beren kunt bewonderen. In ieder geval 15 jaar lang, want dat is de periode dat China de panda’s heeft ‘uitgeleend’.

Los van de reuzenpanda’s heeft Ouwehands Dierenpark genoeg andere bijzondere dieren die het bezoeken de moeite waard maken. Sinds de opening in 1932 is er een grote verscheidenheid aan dieren te zien, waaronder Afrikaanse olifanten, orang-oetans, stokstaartjes, pinguïns, Siberische tijgers, yaks uit de Himalaya en zeldzame witte leeuwen.

Ouwehands Dierenpark is de eerste dierentuin van Europa met een Berenbos, een groot buitenverblijf waar bruine beren samen met wolven leven. Via hangbruggen kun je een parcours afleggen door het bos en de beren onder je zien lopen. Via een grote glazen wand kun je ‘neuzen’ met nieuwsgierige ijsberen die in het grote bassin erachter zwemmen. In de Gorilla Adventure sta je oog in oog met gorilla’s: betreed daarvoor de 80 meter lange tunnel die dwars door het verblijf loopt. In het theater Blue Lagoon worden shows gegeven met Californische zeeleeuwen.

Bezoeken van Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark ligt in Rhenen in de provincie Utrecht, ongeveer tussen de stad Utrecht en Arnhem. Als je met de auto komt, is de dierentuin zowel vanaf de A12 als de A15 te bereiken. Bij het park zijn drie grote parkeerterreinen. Op drukke dagen rijden er pendelbussen vanaf de parkeerplaatsen naar de ingang. Je kunt ook de trein of de bus nemen naar de dierentuin. Het treinstation van Rhenen is 800 meter lopen en vlakbij de entree is een bushalte. Je kunt de bus nemen vanuit Utrecht, Wageningen, Amersfoort of Tiel.

Ouwehands Dierenpark is het hele jaar door geopend, tot 17.00 uur en in de zomermaanden tot 18.00 uur. Er zijn verschillende restaurants en eetkraampjes en kinderen kunnen terecht in RavotAapia, de grootste overdekte speeljungle van Europa. Je kunt tickets met korting kopen via de website. Adres: Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen. Website: www.ouwehand.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juli 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Utrecht, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam