San MarinoReizen en vakantie in San Marino

Kerngegevens

– Oppervlakte: 61 vierkante kilometer (kleiner dan de stad Utrecht);
– Inwoneraantal: 32.448 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 532 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: San Marino;
– Talen: Italiaans;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 36.200 (2009).

Reizen en vakantie in San Marino

Reizen en vakantie in San MarinoSan Marino is na Vaticaanstad en Monaco het kleinste land van Europa. San Marino claimt de oudste republiek ter wereld te zijn, gesticht in de 13e eeuw. Het is net als Vaticaanstad geheel omsloten door Italië.

De hoofdstad San Marino op de top van de berg Titano herbergt versterkte torens, muren, poorten en bastions en is werelderfgoed van Unesco. Vanaf de torens kun je de andere dorpen van de republiek zien liggen. Binnen de ommuurde stad kun je alles te voet afleggen.

Informatie over visum San Marino

Inwoners van Nederland en België die in Italië zijn, kunnen zonder problemen een bezoek brengen aan San Marino. Vanuit Italië kun je vrij reizen naar het land, er is geen douane en er zijn geen grensposten. Toeristen kunnen voor € 5,00 een toeristenvisum gestempeld krijgen in hun paspoort, maar dat is puur als souvenir. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van San Marino in België.

Communicatie in San Marino

Internationaal toegangsnummer: +378. Voor mobiele nummers wordt het internationale toegangsnummer van Italië gebruikt: +39.
Alarmnummer: 112 en 113.
Brandweer: 115.
Ambulance: 118.
Lokale politie: 0549-887777.
Pechhulp langs de weg: 116.

Tijdsverschil met San Marino

Er is geen tijdsverschil tussen San Marino en Nederland. San Marino kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in San Marino

De elektriciteit in San Marino is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige Nederlandse stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig.

Share Button