Booking Slovenië

Kasteel van Ljubljana, Slovenië

Het Kasteel van Ljubljana (Ljubljanski grad) staat bij de meeste toeristen bovenaan de lijst van bezienswaardigheden in de Sloveense hoofdstad. Het kasteel ligt bovenop een heuvel en is vanuit de hele stad te zien. De meeste mensen gaan naar boven voor het grandioze uitzicht over Ljubljana, de romantische sfeer of één van de vele culturele evenementen die er plaatsvinden.

Het kasteel is in de 15e eeuw gebouwd door de Habsburgse vorsten, toen zij ook Slovenië in hun Rijk hadden opgeslokt. De robuuste burcht moest aanvallen van Turken en boeren afslaan in de 15e en 16e eeuw. De eeuwen daarna is het kasteel onder meer gebruikt als militair hospitaal en gevangenis. Zelfs in de Tweede Wereldoorlog werden er nog mensen vastgezet. Tot 1963 werden verbannen burgers van Ljubljana in het fort opgeborgen. Pas na een renovatie in de jaren zeventig werd het kasteel een toeristische attractie.

Kasteel Ljubljana

Met een rondleiding kun je het interieur van het kasteel bewonderen en alles horen over de bewogen geschiedenis van het middeleeuwse bouwwerk. Je kunt de gevangenis en een toren bezoeken en er is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Slovenië. Er zijn twee restaurants en er is een café. Je kunt het kasteel bereiken via een voetpad (wel een hele klim). Vanuit het centrum leiden verschillende paden naar de heuvel. Populaire routes beginnen vanaf Stari trg (het oude plein) of vanaf de centrale markt. Je bent ongeveer 10 minuten onderweg. Je kunt ook een toeristentrein of een kabelbaan nemen. Het ritje met de kabelbaan duurt slechts één minuut, het vertrekpunt is op Krekov trg. Je kunt alvast kaartjes kopen via de website. Adres: Grajska Planota 1, Ljubljana. Website: www.ljubljanskigrad.si

Toren van kasteel Ljubljana

Voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2016. Heb je aanvullingen, opmerkingen of tips over het Kasteel van Ljubljana in Slovenië, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © Ljubljana Tourism/P. Hieng/D. Mladenović.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam