Spanje autohuur

De zes mooiste stranden van Spanje

De stranden van Spanje hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht. Veel stranden zijn schoon en veilig, het zand is er wit en poederachtig en vaak kun je er ligbedden en parasols huren. Een terras, ijssalon of tapasbar is nooit ver weg en voor watersportactiviteiten zijn er mogelijkheden genoeg. Spanje is een zonnige bestemming waar je van het voorjaar tot de herfst terecht kunt. Last minutes zijn er altijd wel te vinden.

Maar wat is nou de leukste playa aan de Spaanse costa’s? Spanje heeft volgens de laatste telling maar liefst 573 stranden, meer dan enig ander land in Europa. Zelfs meer nog dan in Griekenland. Een keuze maken is lastig, en het strand van Benidorm kennen we nu wel. Graag helpen we je op weg: hier vind je de zes leukste, beste en mooiste stranden van Spanje!

Playa de la Concha, San Sebastian

Playa de la Concha is niet alleen een van de mooiste stranden van Spanje, maar ook van de wereld. De ligging van het halvemaanvormige strand is geweldig, omlijnd met een elegante promenade en met de heuvels van San Sebastian op de achtergrond. Midden in de baai ligt Santa Clara, een opvallend grillig rotseiland dat uit de zee steekt. Als je genoeg hebt van zon en zee trek je San Sebastian in, een stad met prachtige belle époque-architectuur en meer Michelin-restaurants per hoofd van de bevolking dan in enige plaats in de wereld.

Playa de Bolonia, Tarifa

De stranden in het zuidelijke Andalusië behoren tot de populairste van Spanje. Met badplaatsen als Marbella en Torremolinos lijkt het onmogelijk aan deze kust nog een smetteloos stukje strand te vinden. Niets is minder waar. In de regio Tarifa ligt Playa de Bolonia, een van de laatste ongerepte stranden van het land. Met uitzondering van een paar rotsen is er weinig anders dan zand en zee om je te vermaken. Hoewel, ook cultuurminnaars komen hier aan hun trekken. Je steekt een zandduin over en je loopt tussen de pilaren van een oude Romeinse ruïne die hier in de jaren zeventig werd opgegraven. Playa de Bolonia is een maagdelijk strand, maar toiletten, douches en parasols zijn evengoed beschikbaar.

Playa es Trenc, Mallorca

Voor een Caraïbisch gevoel leg je je handdoek neer op Playa es Trenc, het beroemdste strand van Mallorca. Veel stranden op dit eiland horen bij een resort, maar Es Trenc staat op zichzelf en ligt vrij geïsoleerd in een prachtige natuurlijke omgeving. Bebouwing is er niet, het strand is alleen omgeven door goudgele zandduinen en een dennenbos. De zee is er ondiep en rustig, waardoor dit een ideaal strand is voor gezinnen met kinderen. Ondanks de ruige ligging zijn er gewoon strandstoelen en parasols te huur en zijn er badhokjes waar je je kunt omkleden.

Playa El Palmar, Costa de la Luz

Het strand van El Palmar aan de Spaanse zuidkust is eigenlijk een geheimpje van de locals. Nog maar weinig buitenlandse toeristen hebben dit 7 kilometer lange zandstrand ontdekt. El Palmar was lange tijd een militair oefenterrein en is dus nog niet zo ontwikkeld. Er heerst nu vooral een hippie-achtige sfeer met Spanjaarden die hier komen om te chillen, te lezen, te relaxen, te zwemmen en te zonnebaden. Met rustige golven is het ook de perfecte plek voor beginnende surfers. Langs het strand vind je inmiddels verschillende beach bars, restaurants en surfwinkels. Playa El Palmar ligt 7 kilometer ten noorden van de plaats Vejer.

Playa de Mundaka, Biskaje

Aan de Baskische kust ligt Mundaka, een vissersdorp dat een relaxt strand combineert met de beste golven ter wereld. Voor surfers is Mundaka al sinds jaar en dag een hotspot en elke herfst en winter komen ze hier massaal naartoe om hun balanceeracts te laten zien. De golven kunnen hier liefst 5 meter hoog worden en surfers die de juiste golf te pakken hebben, leggen met een beetje geluk 400 meter af. De getijdenverschillen maken Mundaka misschien eerder geschikt voor energieke watersporters dan voor zonaanbidders, maar er zijn ook stukken strand met rustig water vanwaar je het spektakel in de verte kunt aanschouwen.

Playa les Rotes, Dénia

Niet ver van Benidorm zijn ook mooie stranden te vinden. Ten zuiden van de badplaats Dénia ligt Playa les Rotes, een strand rond vijf kleine baaien tegen de achtergrond van het natuurreservaat Montgó. De zee bestaat uit helder turquoise water dat perfect is om te snorkelen en te duiken. Mensen die er niet van houden om zand in hun bocadillo te krijgen, kunnen hun handdoek uitrollen op een van de rotsblokken rond de baaien. Op het strand zijn goede paella en visrestaurants met terras waar je kunt dineren met het geruis van de zee op de achtergrond.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de zes mooiste stranden van Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Flickr.com/Patrick Dobeson.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam