Spanje autohuur

Kunst snuiven in Valencia

Weinig toeristen komen naar de Spaanse kuststad Valencia voor alleen haar kunst. Velen zullen een wandeling maken langs de wereldberoemde gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencas, maar Valencia biedt veel meer dan alleen deze gebouwen van de beroemde Spaanse architect Calatrava.

Galeries

Valencia biedt plaats aan een behoorlijk aantal zelfstandige kunstgaleries, elk met een eigen stempel en originele collectie. Veel van die galeries vind je in het centrum van Valencia. Ga voor kunstgaleries naar Calle Pizarro, Calle Nave of Calle Cirillo Amoros. Hier is de concentratie galeries erg hoog. Slenter rond en bezondig jezelf met een aankoop.

Kunst in ValenciaStad van kunst en wetenschap

Natuurlijk is een kunstbezoek aan Valencia niet compleet zonder een bezoek aan de Ciudad de las Artes y Ciencas. De typische architectuur van Calatrava bereikt hier haar culminatiepunt. De gebouwen zijn in principe niet toegankelijk, maar met een goede gids kom je veel te weten. Wil je toch een van de gebouwen van binnen bekijken en de achtergrond verhalen van deze gebouwen weten, dan is een rondleiding met een gecertificeerde gids een pre.

IVAM

Het indrukwekkende gebouw van het IVAM kun je niet missen. Dit museum voor moderne kunst is een bezoekje meer dan waard. Binnen is er een vaste tentoonstelling met prachtige en krachtige sculpturen van Julio Gonzalez en schilderijen van Ignacio Pinazo. De wisselende tentoonstellingen op de begane grond zijn ook erg de moeite waard.

Lladro

Het elegante porselein van Lladro is wereldberoemd en vindt zijn oorsprong in Valencia. De drie Lladro broers hebben in een halve eeuw een behoorlijke naam gemaakt en kunnen zich nu bogen op een heus Lladro-imperium. In het museum, net buiten Valencia, kan je een rondleiding boeken en een workshop volgen waarin je de beginselen van het porselein maken krijgt uitgelegd. Is dat je te veel moeite, dan kun je ook de winkel aan de Calle Poeta Querol bezoeken.

Antiekwinkeltjes

Op zoek naar mooi antiek, als souvenir of gewoon voor de leuk? Een bezoekje aan Nela is dan de moeite waard. Hier vind je rijk gedecoreerde zijden shawls, prachtige waaiers en andere lokaal gedecoreerde gebruiksvoorwerpen. Antiek vind je in Calle Avellanas, Calle Baja of Calle Purisima.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam