Spanje autohuur

Reizen naar Barcelona, Spanje

Reizen met het vliegtuig naar Barcelona

Reizen naar BarcelonaVanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Barcelona reizen. Vanuit Amsterdam zijn elke dag meerdere vluchten naar de Spaanse stad. De luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, Iberia en Vueling vliegen rechtstreeks van Schiphol naar Barcelona. De vliegtijd van Amsterdam naar Barcelona is ongeveer 2 uur en 15 minuten.

De meeste vluchten komen aan op Aeropuerto de Barcelona (BCN), de internationale luchthaven van de stad. Het vliegveld, dat ook wel bekendstaat als El Prat, is in aantallen passagiers de tweede van Spanje. De luchthaven ligt zo’n 15 kilometer ten zuidwesten van Barcelona.

Aeropuerto de Barcelona-El Prat is een moderne luchthaven met twee terminals. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen Terminal 1 en Terminal 2. Je vindt er een uitgebreide keuze aan restaurants, cafés, bars en fastfoodtenten. Er zijn overal geldautomaten en er is een postkantoor, een apotheek, een eerste hulppost en een gebedsruimte.

Vervoer van de luchthaven naar Barcelona

Vanaf de luchthaven kun je met de trein, de bus en de taxi naar het centrum van Barcelona. Er wordt gewerkt aan verlenging van metrolijn L9 naar El Prat. Volgens planning is deze metroverbinding in 2016 gereed.

Trein

Er is een regionale trein (R2) die het vliegveld verbindt met het treinstation Estació de Franςa in het centrum van Barcelona. Op de luchthaven vind je het treinstation in Terminal 2. De reistijd naar het centrum duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. De exploitant is de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE: www.renfe.com

Bus

De Aerobús is een bus tussen het vliegveld en Plaça de Catalunya, een druk plein in het centrum van Barcelona. De bus vertrekt buiten voor Terminal 1 en Terminal 2. De reistijd is ongeveer 35 minuten. Kaartjes kun je kopen via de website en bij de buschauffeur.

Reizen met de trein naar Barcelona

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Barcelona. Je zult altijd moet overstappen.

Het snelst kom je in Barcelona met een overstap in Parijs. Vanuit Amsterdam rijdt meerdere keren per dag de Thalys naar het station Gare du Nord in Parijs. Daar neem je vervolgens de metro naar station Gare du Lyon. Daar vertrekt de TGV naar Estació Central de Sants, de grootste treinstation van Barcelona. De treinreis van Parijs naar Barcelona duurt ongeveer 6 uur en 30 minuten. Als het meezit met de overstaptijden, ben je in totaal 11 uur onderweg. Je kunt de dienstregeling raadplegen en een treinkaartje kopen via www.voyages-sncf.com

Reizen met de auto naar Barcelona

Met de auto kun je in twee dagen in Barcelona zijn. De afstand tussen Amsterdam en Barcelona is ruim 1500 kilometer. Met de auto ben je dan ongeveer 14 uur onderweg.

De snelste weg loopt via Parijs en de Franse steden Orléans en Béziers (snelweg A71 en A75). Na Béziers neem je de A9 naar Perpignan en Girona (in Spanje).

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2015.

Foto © depositphotos.com/yurizap.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam