Tips voor een vakantie in Birmingham, Engeland

Door Marianne van de Werken

Centraal in Engeland ligt de stad Birmingham, die na Londen de grootste stad van het land is. De meeste mensen zullen bij Birmingham in eerste instantie denken aan het karakteristieke, deftige Engels dat hier gesproken wordt. Een belangrijk deel van de bevolking komt oorspronkelijk uit het Caraïbische gebied en vooral de Jamaicanen zijn flink vertegenwoordigd in de stad.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Birmingham

Sutton Park

Natuur en historie komen samen in een van de grootste parken van Europa. Tussen de heide, bossen, vijvers en moerassen vind je dieren en planten die nergens anders in Engeland leven. Maar ook prehistorische ruïnes en Icknield Street, een oude Romeinse weg, zijn bewaard gebleven in het park.

Bullring winkelcentrum

Zeg je Birmingham, dan zeg je shoppen. Shopaholics komen in Birmingham goed aan hun trekken in het moderne Bullring winkelcentrum dat in 2003 zijn deuren opende. Meer dan 200 winkels en eetgelegenheden vind je hier onder een dak.

The Barber Institute Of Fine Arts

In de galerieën van het Barber Institute Of Fine Arts hangen werken van grote kunstenaars als Monet, Margritte, Rubens en Van Gogh. Naast de schilderijen heeft het museum ook een uitgebreide muntenverzameling. Er worden jaarlijks diverse tentoonstellingen, lezingen en concerten in het universiteitsgebouw gehouden.

National Sea Life Centre

Een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad is het immense aquarium van Sea Life Centre. Terwijl jij droog door de tunnel loopt, komen haaien op je afzwemmen en is het net of de platvissen je met hun kieuwen aankijken. Daarnaast kun je in het centrum een bezoek brengen aan de 55 andere attracties, zoals het otter-reservaat en de mangrove-zone. Website: www.visitsealife.com/birmingham

Saint Philip’s Cathedral

Waar de meeste gebouwen elkaar verdringen om het grootst of het hoogst te zijn, is de Sint-Fillippuskathedraal juist een van de drie kleinste kathedralen van Engeland. Het is wel het oudste gebouw dat in het centrum van Birmingham staat en dat nog steeds gebruikt wordt voor het oorspronkelijke doel, namelijk het belijden van het geloof. De kerk werd in 1715 gebouwd en de bijbehorende toren werd er in 1725 opgezet.

Praktische informatie over een vakantie in Birmingham

Eten en drinken in Birmingham

De videoclip van UB40’s ‘Red Red Wine’ werd opgenomen in The Eagle and Tun en ook de coverfoto van het album ‘The Best of UB40’ showt het interieur van deze traditionele Engelse pub. Alhoewel de beelden in 1983 en 1987 werden geschoten, is het interieur van The Eagle and Tun maar nauwelijks veranderd. In 2008 werd de pub gesloten wegens uitblijvende klandizie, maar de komst van de universiteit liet het gebied weer tot leven komen en de nieuwe eigenaar heropende de pub in 2016.

Overnachten in Birmingham

Overnachten in New Hall Hotel & Spa brengt je terug naar de middeleeuwen. Deze waterburcht is 800 jaar oud en werd in de dertiende eeuw gebouwd als jachthuis voor de graaf van Warwick. De koning van Engeland en Ierland, koning Henry VIII, overnachtte hier al eens in de veertiende eeuw. Compleet met slotgracht en ophaalbrug is dit viersterrenhotel een geliefde trouwlocatie in Birmingham en ver daarbuiten.

Vervoer naar Birmingham

Na Londen en Manchester vind je de derde luchthaven van Engeland in Birmingham. De luchthaven ligt op zo’n 20 kilometer ten zuidoosten van de stad en heeft een eigen treinstation. Iedere 10 minuten brengt een trein je in minder dan een kwartier naar het stadscentrum.

Over Marianne

Hi! Mijn naam is Marianne, maar mijn ouders hadden me beter Beatrix (wat ‘reiziger‘ betekent) kunnen noemen. De afgelopen jaren maakten mijn man en ik onder andere reizen naar Costa Rica, Mongolië, Rusland, China en India, maar ook dichter bij huis gingen we op zoek naar plekken die nog niet onder de voet worden gelopen. Zo dronken we een cocktail op het strand van het Griekse eiland Naxos en bivakkeerden we in een padvinders-clubhuis in Zuid-Zweden. Sinds 2016 trekken we door Europa met onze caravan en ook nu zoeken we steeds weer naar bijzondere bestemmingen om onze voortent op te bouwen.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Birmingham, Engeland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Visit Birmingham; Hand Picked Hotels.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam