Natural History Museum, Londen, Engeland

De beste bezienswaardigheden in Londen

Natural History Museum, LondenHet fabuleuze Natural History Museum in Londen vertelt het verhaal van onze planeet en haar bewoners. Met een collectie van 80 miljoen objecten is het een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld. Meteen bij de ingang krijg je de sfeer te pakken met een reusachtig skelet van een diplodocus, een langgerekte dinosaurus die 150 miljoen jaar geleden in Amerika leefde en liefkozend Dippy wordt genoemd. In het Darwin Centre zijn op acht verdiepingen liefst 22 miljoen insecten en plantensoorten ondergebracht en in het Earth Lab ontdek je alles over mineralen, kristallen, fossielen en edelstenen.

Het Natural History Museum neemt je op een interactieve manier mee door de tijd: nieuwe technologie laat dinosaurussen herleven, simuleert aardbevingen en neemt je mee in het menselijk lichaam. Je ziet er de eerst ontdekte schedel van een volwassen Neanderthaler, maar ook een 25 meter lang skelet van de blauwe vinvis, het grootste dier dat leeft op de aarde. In 1934 moest er speciaal een nieuwe grote zaal voor worden gebouwd: de New Whale Hall. Het museum is in 1881 opgericht met de verzameling exotische planten en dieren die Charles Darwin en Joseph Banks, de botanist van ontdekkingsreiziger James Cook, van hun reizen meenamen. Het mooie van het Natural History Museum is dat je gratis naar binnen kunt. Alleen voor speciale tentoonstellingen moet je entree betalen. Het museumgebouw zelf is overigens ook prachtig. De terracotta gevel bereidt je al voor op de natuurlijke wonderen die je binnen te wachten staan. Adres: Cromwell Rd, Londen. Website: www.nhm.ac.uk

Hoofd van Dippy in Natural History Museum, Londen

Voor het laatst bijgewerkt op 10 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Natural History Museum in Londen, Engeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Natural History Museum/Murray MacKay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam