The View from The Shard, Londen

De beste bezienswaardigheden in Londen

View from The Shard, LondenIn 2012 kreeg een nieuwe vreemde vorm gestalte in het stedelijke landschap van Londen: een enorme omhoog stekende scherpe scherf met een lengte van 310 meter. Dat jaar gingen de deuren open van The Shard, de hoogste wolkenkrabber van de Britse hoofdstad én van West-Europa. Het is ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano, die zich liet inspireren door de torenspitsen die hij op achttiende eeuwse schilderijen van Londen had gezien. Het gebouw van 95 verdiepingen bevat een hotel, kantoren, woningen en restaurants.

Je kunt niet helemaal naar de punt bovenin, maar wel naar de 68e, 69 en 72e verdieping. Daar is een uitkijkpunt, The View from The Shard. Op de 69e verdieping heb je achter glas een spectaculair 360° uitzicht op de hele stad en op heldere dagen kun je meer dan 60 kilometer ver kijken. Op de 72e verdieping is zelfs een terras in de buitenlucht, met telescopen om de stad beneden je in detail te kunnen bekijken. The View from The Shard is zeven dagen per week open, 364 dagen per jaar. Eenmaal boven, mag je zo lang blijven als je wilt. Om bezoek aan te moedigen vinden er ook allerlei evenementen plaats in de top van The Shard, zoals yogasessies of een stille disco. De wolkenkrabber staat in de wijk Southwark, in het zuiden van Londen. Adres: Joiner Street, Londen. Website: www.theviewfromtheshard.com

The Shard in Londen, binnen

Voor het laatst bijgewerkt op 28 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over The View from The Shard in Londen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © The View from The Shard, Londen.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam