Tower of London, Londen, Engeland

De beste bezienswaardigheden in Londen

De Tower of London, gelegen aan de rivier de Thames, is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen in de Britse hoofdstad. Het imposante koninklijke fort is in 1078 gebouwd door Willem de Veroveraar om Londen te beschermen. Tot het midden van de 16e eeuw werd het gebruikt als residentie voor de Britse koninklijke familie. Het fort kent een bewogen geschiedenis: belangrijke personen, inclusief mensen van koninklijke bloede, werden hier gevangen gehouden, gemarteld en geëxecuteerd.

Hoogtepunt in de Tower of London is de enorme collectie kroonjuwelen (The Crown Jewels), bestaande uit 24.000 edelstenen. Een deel van deze juwelen zijn nog steeds in gebruik bij de Britse monarchie. Je ziet er bijvoorbeeld de keizerlijke staatskroon (Imperial State Crown) die de koningin elk jaar draagt bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De kroon is versierd met 2868 diamanten, elf smaragden, vijf robijnen en 273 parels. Indrukwekkend is ook de kroon van de huidige koningin Elizabeth, die 2800 diamanten bevat. Wereldwijd bekend is de Koh-i-Noor diamant van 109 karaat die afkomstig is uit India en door de Britten werd meegenomen tijdens hun koloniale bewind in het land. De kroonjuwelen worden al sinds de 14e eeuw bewaard in The Jewel House, tegenwoordig in een zwaar beveiligde ruimte met één meter dikke kluisdeuren. Buiten staan ook bewakers, al lijken die er meer te staan ter ere van de Britse franje en traditie.

Ook de wapenkamers, de beroemde witte toren (The White Tower) en de gevangenisruimten kun je bezoeken. Je leert er hoe hoog geplaatste criminelen soms gruwelijk aan hun einde kwamen, als ze bijvoorbeeld door vier paarden uit elkaar werden getrokken. Een van de 21 torens van het kasteel is The Bloody Tower, die haar naam te danken heeft aan de mysterieuze verdwijning van de jonge prinsjes Edward en Richard in 1483. Tweehonderd later zijn in de witte toren de lijkjes gevonden van twee jongens, waarvan het vermoeden bestaat dat dit de prinsen zijn. De moord is echter nooit precies opgehelderd.

Overal op en rond de Tower of London vind je zwarte raven. Het verhaal gaat dat de Britse monarchie valt als de raven het kasteel verlaten. Van elke raaf is voor de zekerheid daarom één vleugel gekortwiekt. De best wel grote vogels zijn al zo gewend aan toeristen dat ze graag met je willen poseren voor een selfie.

De Tower of London staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Om een lange rij wachtenden te vermijden, kun je het beste van tevoren online kaarten kopen. Tickets zijn niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld. Bij binnenkomst kun je het beste meteen The Jewel House bezoeken (het liefst in de ochtend), het is er al snel overvol met een lange rij buiten. Voor eten en drinken kun je terecht in het New Armouries Café (al is de koffie niet te drinken). Adres: St Katharine’s & Wapping, Londen EC3N 4AB, Verenigd Koninkrijk. Website: www.hrp.org.uk/tower-of-london

Voor het laatst bijgewerkt op 20 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Tower of London in Londen, Engeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/kmiragaya; Pixabay; Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam