Tips voor een vakantie in Manchester, Engeland

Een vakantie in Manchester beleef je in ‘de hoofdstad van Noord-Engeland’, een plek met een rijk industrieel verleden en een passie voor muziek, cultuur en voetbal. De stad stond in de 19e eeuw aan de wieg van de industriële revolutie, dankzij de vele katoenfabrieken die Manchester deden uitgroeien tot de derde grootste plaats in het Verenigd Koninkrijk. Na het sluiten van de fabrieken raakte Manchester enigszins in verval, maar de stad is niet langer meer de industriële Dickensiaanse woestenij van weleer.

De afgelopen jaren is Manchester getransformeerd tot een hippe en trendy hotspot met creatieve talenten, frisse ideeën en een moderne vibe. Hoewel schoorstenen nog steeds een stempel drukken op de skyline, zijn het niet meer de boosdoeners die de stad onder een met as vervulde grijze deken verhullen. Verlaten magazijnen zijn gerenoveerd tot chique appartementen, voormalige roestige machines uit de fabrieken staan nu opgepoetst te glanzen in voortreffelijke musea en oude Victoriaanse pakhuizen dienen nu als onderdak voor sfeervolle restaurants. Trots en prominent steekt de Beetham Tower overal bovenuit, Engelands hoogste wolkenkrabber buiten Londen.

Wandel tijdens je vakantie langs de oude waterwegen van de stad, ga shoppen in kleine boetiekjes en art deco warenhuizen, of laat je entertainen in The Lowry, de nieuwe naam voor een complex met theaters, galeries, winkels en restaurants dat de haven van Manchester nieuw elan heeft gegeven. Bezoek een concert, om te ervaren waar de locals hun hartstocht voor muziek vandaan hebben. Bands als The Smiths, The Verve en Oasis zijn hun muzikale carrière allemaal in Manchester begonnen. Beproef de hittebestendigheid van je smaakpapillen op de Curry Mile, een straat met de grootste concentratie Indiase, Pakistaanse en Bengaalse restaurants buiten India.

Literatuurliefhebbers kunnen mijmeren over het verleden in Chetham’s Library, die al opende in 1653 en daarmee de oudste openbare bibliotheek is van het land. De grootste trekpleister voor veel reizigers is nog altijd Manchester United, een van de meest gerespecteerde voetbalclubs ter wereld. Een vakantie aan de stad is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan het stadion en het National Football Museum, en echte voetbalfanaten kunnen sinds 2015 de nacht doorbrengen in Hotel Football, ‘s werelds eerste voetbalhotel.

In mei 2017 schokte Manchester op zijn grondvesten door de aanslag van een zelfmoordterrorist na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Natuurlijk, het zelfvertrouwen heeft daardoor een flinke dreun gekregen. Maar de aanstekelijke energie is gebleven. Na het helen van de wonden is Manchester weer een stedentrip waard, en staat niets je in de weg om je onder te dompelen in gezellige pubs, het uitbundige uitgaansleven en de ongeëvenaarde muzikale en sportieve erfenis van deze stad.

Bezienswaardigheden in Manchester

Als stad van sport, muziek en wetenschap heeft Manchester meer dan voldoende bezienswaardigheden om je tijdens je vakantie bezig te houden. Sportfanaten komen aan hun trekken in het National Football Museum. In het wetenschapsmuseum zie je de eerste werkende computer ter wereld. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Manchester

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Manchester, Engeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam