Tips voor een vakantie op de Bahama’s

De Bahama’s: een introductie

Een vakantie op de Bahama’s beleef je in een winterspeeltuin van welvarende Amerikanen en Europeanen, een zonovergoten plek met witte zandstranden, een kristalheldere zee en zwoele casino’s. Het is een tropische archipel van 700 eilanden, waarvan er maar zo’n 30 zijn bewoond. De Bahama’s, gelegen tussen Florida en Cuba, is een schatrijk land dat bij velen bovenaan de bucketlist staat voor het moment dat ze de loterij hebben gewonnen of op een andere manier hun fortuin hebben vergaard.

In oktober 1492 zette Columbus voet aan wal op baja mar  – ‘laaggelegen water’ – zoals de Spanjaarden de eilanden noemden. De Britten verbasterden het tot The Bahamas toen ze in de zeventiende eeuw de macht overnamen en de eilandnatie tot de onafhankelijkheid in 1973 bestierden. Aan historische en culturele attracties is geen gebrek, maar toch is zon, zee en strand de belangrijkste reden om er vakantie te vieren. Je kunt er Pink Beach bezoeken, een prachtig strand met een roze gloed. Leuk is een bezoek aan Pig Beach, waar varkens in ondiep water zwemmen. Je kunt er snorkelen, duiken of een boottochtje maken over de donkerblauwe Dean’s Blue Hole, met een diepte van 202 meter de één na diepste onderwatergrot ter wereld.

Door de vele Amerikanen en bezoekende cruiseschepen is een vakantie op de Bahama’s niet goedkoop, maar met gemiddeld 340 zonnige dagen per jaar, enkele van de mooiste stranden ter wereld en luxueuze resorts krijg je al snel waar voor je geld. Snorkel er tussen verbluffende koraalriffen in de turkooisblauwe oceaan, relax onder wuivende palmbomen en slenter door het Piratenmuseum. Een betere plek voor een ontspannen vakantie is er bijna niet.

Bahama’s in een notendop

– Oppervlakte: 13.900 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 329.988 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 24 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Nassau;
– Talen: Engels, Creools;
– Munteenheid: Bahama Dollar (BSD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.100 (2017).

Informatie over visum Bahama’s

Reizen en vakantie in de Bahama'sReizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Bahama’s. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek van de eilanden nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Je moet kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op de Bahama’s te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op de eilanden verblijven. Bij aankomst moet je een immigratieformulier invullen, en een deel in je paspoort bewaren voor vertrek. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Bahama’s in Londen.

Wat te doen en te zien op de Bahama’s: 8 tips!

De Bahama’s hebben meer te bieden dan een luiervakantie op een van de stranden. Ga zwemmen met dolfijnen, bekijk de zwemmende varkens, bezoek het piratenmuseum en proef de lokale rum. Hier vind je 8 tips wat je kunt doen en zien op de Bahama’s

Communicatie op de Bahama’s

Internationaal toegangsnummer: +242.
Alarmnummer noodgevallen: 919 of 911.
Politie Bahama’s: www.royalbahamaspolice.org

Tijdsverschil met de Bahama’s

Op de Bahama’s is het zowel in de winter als in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland. Een uitzondering geldt tussen de tweede en laatste zondag in maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november. Dan is het op de Bahama’s 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Bahama’s

De elektriciteit op de Bahama’s is 120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 augustus 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Bahama’s, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/lunamarina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam