Reizen en vakantie op de Bahama’s

Kerngegevens

– Oppervlakte: 13.900 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 321.834 (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 23 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Nassau;
– Talen: Engels, Creools;
– Munteenheid: Bahama Dollar (BSD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.100 (2014).

Informatie over visum Bahama’s

Reizen en vakantie in de Bahama'sReizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Bahama’s. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek van de eilanden nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Je moet kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op de Bahama’s te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op de eilanden verblijven. Bij aankomst moet je een immigratieformulier invullen, en een deel in je paspoort bewaren voor vertrek. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Bahama’s in Londen.

Communicatie op de Bahama’s

Internationaal toegangsnummer: +242.
Alarmnummer noodgevallen: 919 of 911.
Politie Bahama’s: www.royalbahamaspolice.org

Tijdsverschil met de Bahama’s

Op de Bahama’s is het zowel in de winter als in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland. Een uitzondering geldt tussen de tweede en laatste zondag in maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november. Dan is het op de Bahama’s 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Bahama’s

De elektriciteit op de Bahama’s is 120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/lunamarina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam