Tips over vliegen naar de Bahama’s

Bahama's vliegenVliegen is de makkelijkste manier om de Bahama’s te bereiken, deze tropische archipel van 700 eilanden voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. Als je meer tijd en geld hebt, kun je ook de boot nemen naar de Bahama’s. De eilandengroep is een populaire bestemming voor cruiseschepen die rondvaren in het noordelijke Caribisch gebied.

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Bahama’s vliegen, dus je zal altijd een keer moeten overstappen. Je kunt de eilanden goed bereiken met een tussenstop in Miami. Vanaf Miami is het maar een korte vlucht van 1 uur naar New Providence Island, het belangrijkste eiland waar zich ook de hoofdstad Nassau bevindt. Er gaan zo’n tien vluchten per dag van Miami naar dit eiland van de Bahama’s, met luchtvaartmaatschappijen American Airlines en Bahamasair (www.bahamasair.com).

Een andere optie is om via Londen te vliegen. British Airways vliegt meerdere keren per week rechtstreeks van luchthaven London Heathrow naar Nassau op de Bahama’s, een vlucht van circa 10 uur. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn elke dag vele vluchten naar London Heathrow, van verschillende luchtvaartmaatschappijen (een vlucht van 45 minuten). In totaal ben je dan 13 uur onderweg om van Nederland naar de Bahama’s te vliegen.

Wil je vakantie vieren op de Bahama’s?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar de Bahama’s

Je kunt de Bahama’s verder bereiken vanuit andere steden in de Verenigde Staten en Canada, aangezien het een populaire vakantiebestemming is voor Noord-Amerikanen. Zo zijn er reguliere vluchten uit New York, Atlanta en Toronto. Ook zijn de Bahama’s goed te bereiken vanuit andere landen in het Caribisch gebied. Je kunt onder meer naar de eilanden vliegen vanuit Cuba, Panama, de Turks- en Caicoseilanden en Haïti.

Luchthavens van de Bahama’s

De Bahama’s hebben ongeveer twintig luchthavens voor passagiersvluchten, verspreid over de verschillende eilanden. Elf vliegvelden ontvangen vluchten uit het buitenland. De belangrijkste internationale luchthaven is Lynden Pindling International Airport op New Providence Island. Dit is het hoofdeiland van de Bahama’s, met de hoofdstad Nassau. Dit is ook het belangrijkste overstappunt als je naar een van de andere eilanden van de Bahama’s wilt vliegen.

De tweede internationale luchthaven is Grand Bahama International Airport op het eiland Grand Bahama. Hier kun je naartoe vliegen vanuit de Verenigde Staten en Canada.

Luchthaven van New Providence Island

Als je vanuit Nederland naar de Bahama’s gaat vliegen, is de kans het grootste dat je aankomt op Lynden Pindling International Airport (NAS) op New Providence Island. Dit is de drukste internationale luchthaven van de archipel, ongeveer 16 kilometer ten westen van de hoofdstad Nassau. Vanaf New Providence Island kun je via twee bruggen het toeristische Paradise Island bereiken, een eiland dat net iets noordelijker ligt. Dit is een van de populairste vakantieoorden van de Bahama’s, met vele hotels, resorts en stranden.

Lynden Pindling International Airport stond vroeger bekend als Nassau International Airport. De luchthaven bestaat uit drie moderne passagiersterminals, die onderling met elkaar verbonden zijn (op loopafstand). Terminal A is voor binnenlandse en internationale vluchten, terminal B is voor Amerikaanse en internationale vluchten en terminal C handelt alleen vluchten af naar de VS.

Luchthaven van Nassau op de Bahama's

Het vliegveld beschikt over geldautomaten, een postkantoor, een bank, speelgebieden voor kinderen en een eerste hulppost (geopend van 08.00 tot 22.00 uur). Er zijn verscheidene restaurants, fastfoodtenten en cafés, met food court in de Amerikaanse terminal. Er zijn drie terrassen buiten als je voor het instappen nog even van de zon op de Bahama’s wilt genieten.

Voor shoppen kun je onder meer terecht bij taxfreeshops, souvenirwinkels, slijterijen, juweliers en boekhandels. Ook is er een winkel van Tortuga Rum Cakes (www.tortugarumcakes.com), als je het favoriete souvenir van de Bahama’s nog op de valreep mee naar huis wil nemen. Wifi is onbeperkt en gratis beschikbaar voor reizigers. Website van de luchthaven: www.nassaulpia.com

Vervoer vanaf de luchthaven op New Providence Island

Op Lynden Pindling International Airport zijn verschillende kantoren van autoverhuurbedrijven, van bekende internationale ketens als Avis, Budget en Hertz. Het huren van een auto is handig als je meer wil ontdekken van New Providence Island. Hou er rekening mee dat je links rijdt op de Bahama’s, een overblijfsel uit de Britse koloniale tijd. De meeste auto’s worden echter geïmporteerd uit de Verenigde Staten, waardoor het stuur ook aan de linkerkant zit. Het is verstandig om je huurauto voor vertrek al te reserveren.

Tip: huur een auto bij Sunny Cars, zonder eigen risico en verborgen kosten
Check hier de tarieven voor een huurauto op de Bahama’s bij Sunny Cars

Buiten de passagiersterminals is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar je accommodatie op New Providence Island of Paradise Island. Er gelden vaste tarieven naar de verschillende bestemmingen, die gebaseerd zijn op twee passagiers. Voor elke extra passagier komt er $4 bij. Een taxirit naar het centrum van de hoofdstad Nassau kost je bijvoorbeeld $32 (30 minuten). Een rit naar Paradise Island kost je $40 (inclusief een tolheffing voor de brug van $2). Dit zijn de tarieven van 2020. Spreek met de taxichauffeur de prijs af voordat je instapt.

Er rijden geen lokale bussen vanaf de luchthaven naar Nassau of andere bestemmingen. Wel zijn er hotels en resorts die gasten van het vliegveld ophalen met pendelbussen.

Vliegen tussen de eilanden van de Bahama’s

Als je vakantie viert op een van de kleinere of meer afgelegen eilanden van de Bahama’s, moet je een binnenlandse vlucht nemen. New Providence Island is de centrale uitvalsbasis voor eilandhoppen in de archipel. Bijna alle binnenlandse vluchten vertrekken en arriveren vanaf de luchthaven bij de hoofdstad Nassau.

Vanaf New Providence Island kun je onder meer vliegen naar de eilanden Grand Bahama, Eleuthera, Abaco, Andros, Long Island, Exuma, Inagua en Biminus. Binnenlandse vluchten gaan een paar keer per dag en duren zo’n 20 tot 60 minuten. Luchtvaartmaatschappijen die de eilanden van Bahama’s verbinden zijn Bahamasair (www.bahamasair.com), Sky Bahamas (www.skybahamasair.com) en Pineapple Air (www.pineappleair.com).

Voor het laatst bijgewerkt om 13 november 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar de Bahama’s, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/happyalex; Lynden Pindling International Airport.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam