Overnachten en hotels in Grenada

Grenada is een populaire vakantiebestemming in het Caribisch gebied, dus er is ruime keuze om te overnachten. Je kunt terecht in hotels, resorts, bed & breakfasts, appartementen, villa’s en vakantiehuizen. Grenada heeft enkele chique, luxueuze en dure (all inclusive) resorts met uitmuntende service die gasten met trouwplannen ook ‘bruiloftspakketten’ aanbieden. Zij regelen alles zodat je netjes volgens de wet in het huwelijksbootje kunt stappen.

Er is een grote verscheidenheid aan hotels, van luxe en modern tot kleine intieme boutique hotels aan het strand. De hotels in Grenada zijn ingedeeld volgens een sterrensysteem, van 1 ster tot 5 sterren. Hotels rekenen 8 procent belastingen en ook vaak komt er nog 10 procent servicekosten bij op de hotelrekening. De meeste hotels en resorts bevinden zich in het zuidwesten van het eiland.

Overnachten in Grenada is niet goedkoop en er zijn ook weinig budgethotels. Veel van de resorts in Grenada zijn erg prijzig en behoren tot de duurste in het Caribisch gebied, maar er zijn ook wat meer betaalbare hotels, plus een groeiend aantal speciale eco-toeristische resorts. Voor een overnachting in een 2-sterrenhotel betaal je tussen de $90 en $130 voor een tweepersoonskamer. Voor een 3-sterrenhotel liggen de prijzen tussen de $110 en $200. Voor een 4-sterrenhotel ben je tussen de $200 en $350 kwijt voor een overnachting. De prijzen van hotels liggen het hoogst tijdens het hoogseizoen van december tot en met februari en in augustus (het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november).

Je betaalt minder bij een verblijf in een bed & breakfast of guesthouse, waarbij op sommige plekken geen maaltijden zitten inbegrepen. Guesthouses worden niet ingedeeld volgens een sterrensysteem. Daarnaast is een groeiend aantal appartementen en villa’s te huur en ook Airbnb heeft zijn intrede gedaan op het eiland. Er zijn al Airbnb-appartementen vanaf $30 per nacht. Er zijn geen hostels op Grenada. Er is wel een landgoed in het noorden van het eiland, de Crayfish Bay Organic Farm, waar gasten welkom zijn en je meteen alles kunt leren over de teelt van cacao. Je kunt hier goedkoop in een slaapzaal overnachten. Je krijgt een ontbijt en avondmaaltijd van lokale producten. Website: www.crayfishbay.com

Kamperen is niet gebruikelijk op Grenada, omdat er geen campings of kampeerterreinen zijn. Soms kun je ergens je tent neerzetten als je toestemming hebt van de landeigenaar. Ook kun je (gratis) overnachten op het strand. Er zijn backpackers die het doen, maar het is niet aan te raden uit veiligheidsoverwegingen.

Beste hotels van Grenada

Grenada heeft enkele bijzondere hotels en resorts die eruit springen, bijvoorbeeld door hun geschiedenis, voorzieningen, dienstverlening of locatie. Hier staat een selectie van de beste hotels van Grenada, op basis van eigen ervaring, recensies of ervaringen van andere reizigers.

Sandals LaSource Grenada Resort

Het exclusieve Sandals LaSource ligt op een afgelegen plek in het zuidwesten van Grenada en is een luxueus all inclusive resort voor volwassenen. De kamers zijn prachtig vormgegeven, er is een ruime keuze aan eersteklas restaurants en een uitstekende service. Vooral romantische koppels voelen zich hier thuis: overdag kun je genieten van twee whirlpools en liefst vijf zwembaden en ‘s avonds kun je liefdevol tegen elkaar aan kruipen bij vuurkorven. Ook enkele van de 257 kamers en de suites hebben eigen zwembaden en je kunt je laten meevoeren langs watervallen en kronkelende rivierzwembaden. Je kunt gastronomisch dineren in tien restaurants en een drankje drinken in zes bars, waarbij je onbeperkt de beste wijnen en sterke dranken kunt bestellen. De service van Sandals LaSource is uitstekend: tuinmannen begroeten je en er zijn butlers die je met alles helpen, van het uitpakken tot je koffer tot het inklappen van je ligbed. Het resort bevindt zich aan het einde van Pink Gin Beach, met een panoramisch uitzicht op de kust en het bergachtige binnenland. Je kunt lopend naar het strand en de zee kan ruig zijn, dus Sandals heeft golfbrekers gemaakt om een ​​beschermd zwemgebied te creëren. Website: www.sandals.com

Voor het laatst bijgewerkt op 21 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Grenada, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam