GrenadaReizen en vakantie in Grenada

Kerngegevens

– Oppervlakte: 344 vierkante kilometer (1,5 keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 109.590 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 319 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Saint George’s;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 14.100 (2012).

Informatie over visum Grenada

Reizen en vakantie in GrenadaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Grenada. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Britten, Amerikanen en Canadezen kunnen overigens ook naar Grenada met alleen een identiteitskaart op zak. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op het eiland verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Grenada in Brussel.

Communicatie in Grenada

Internationaal toegangsnummer: +1 – 473
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Grenada

Tijdens onze wintertijd is het op Grenada 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Grenada 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Grenada

De elektriciteit in Grenada is op de meeste plaatsen 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op enkele plekken tref je ook 110 volt aan. Het land gebruikt dus zowel Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, als Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by