Tips voor een vakantie in Grenada

Grenada: een introductie

Een vakantie in Grenada beleef je in een van de kleinste landen in het Caribisch gebied, het Spice Island waar zowel de Fransen als de Britten hebben huisgehouden. Columbus ontdekte het eiland in 1498 en gaf het zijn naam, maar liet het verder ongemoeid. In de zeventiende eeuw kwamen de Fransen die grote aantallen Afrikaanse slaven richting Grenada vervoerden, gevolgd door de Britten die het hadden voorzien op geurige kruiden als nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, gember en vanille.

Na de onafhankelijkheid in 1974, enkele staatsgrepen in de jaren zeventig en tachtig en een kortstondige Amerikaanse invasie heeft Grenada nu vooral de status van tropisch paradijs,  een hoofdeiland en zes kleine eilandjes waar je vakantie viert voor de 45 witte zandstranden, de ontelbare afgelegen baaien en een weelderig binnenland. Met zijn bergachtige en vulkanische landschap is Grenada een van de mooiste eilanden van de Caraïben, waar je op ontdekkingstocht kunt door regenwouden, kratermeren en mangrovewouden. Vlakbij de mooie en elegante hoofdstad Saint George’s vind je Grand Anse, een van de mooiste stranden van het land.

In vele opzichten is Grenada moeilijk te verslaan voor een vakantie, met meer mogelijkheden om te loungen dan je kunt verdragen. Bovendien is het veel minder toeristisch dan concurrerende eilanden als Barbados of Jamaica, zonder hoogbouw en kolossale resorts. Als je het even gehad hebt in de zon, neem je een van de vele natuurpaden die over het eiland lopen. Je loopt langs een of twee kruidenplantages en ziet apen en zeldzame vogels. Er is weinig meer voor nodig voordat deze eenvoudige en idyllische manier van leven je zal betoveren.

GrenadaGrenada in een notendop

– Oppervlakte: 344 vierkante kilometer (1,5 keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 114.299 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 332 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Saint George’s;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.700 (2021).

Informatie over visum Grenada

Reizen en vakantie in GrenadaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Grenada. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Britten, Amerikanen en Canadezen kunnen overigens ook naar Grenada met alleen een identiteitskaart op zak. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op het eiland verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Grenada in Brussel.

Wat te doen en te zien in Grenada: 10 tips!

Grenada wat te doenEr is genoeg te doen en te zien op Spice Island, zoals Grenada ook wel wordt genoemd. Je kunt er plantages bezoeken, verkoeling zoeken in watervallen, de koloniale wortels opdiepen en relaxen op goudkleurige zandstranden. Lees hier onze tips wat te doen op Grenada

Tips over vliegen naar Grenada

Grenada luchthavenVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Grenada vliegen, dus je zal altijd een keer moeten overstappen. De makkelijkste manier is om via Frankfurt te reizen, waardoor je er nog op dezelfde dag vakantie kunt vieren. Lees hier alle tips over vliegen naar Grenada

Overnachten in Grenada

Grenada overnachten
Grenada is een populaire vakantiebestemming in het Caribisch gebied, dus er is ruime keuze om te overnachten. Je kunt terecht in hotels, resorts, bed & breakfasts, appartementen, villa’s en vakantiehuizen. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Grenada

Communicatie in Grenada

Internationaal toegangsnummer: +1 – 473
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Grenada

Tijdens onze wintertijd is het op Grenada 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Grenada 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Grenada

De elektriciteit in Grenada is op de meeste plaatsen 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op enkele plekken tref je ook 110 volt aan. Het land gebruikt dus zowel Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, als Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 februari 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Grenada, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam