GuatemalaReizen en vakantie in Guatemala

Kerngegevens

– Oppervlakte: 108.889 vierkante kilometer (2,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 14.373.472 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 132 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Guatemala City;
– Talen: Spaans (officieel), 23 inheemse indiaanse talen;
– Munteenheid: Guatemalteekse Quetzal (GTQ);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5200 (2012).

Tips voor een vakantie in Mayastad Tikal

Tikal is volgens velen het hoogtepunt van Guatemala. Door zijn honderden tempels die gebouwd zijn over een tijdspanne van 800 jaar en die hoogtes bereiken van wel 65 meter, is Tikal de toeristische trekpleister in El Petén. Extra spectaculair maakt het dat Tikal midden in de jungle ligt. Lees hier meer over een vakantie in Mayastad Tikal

Informatie over visum Guatemala

Reizen en vakantie in GuatemalaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Guatemala. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Guatemala in Den Haag.

Communicatie in Guatemala

Internationaal toegangsnummer: +502.
Alarmnummer noodgevallen: 1500.
Alarmnummer ambulance: 911.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer Rode Kruis: 125 (Cruz Roja)
Alarmnummer brandweer: 123.

Tijdsverschil met Guatemala

Tijdens onze wintertijd is het in Guatemala 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guatemala 8 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guatemala

De elektriciteit in Guatemala is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/guynamedjames.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by