Reizen naar Guatemala

Vliegen naar Guatemala

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Guatemala vliegen. Je kunt het land in Centraal-Amerika wel makkelijk bereiken met een overstap. Een van de snelste manieren is met een tussenstop in Panama-Stad, waarbij de totale reis ongeveer 15 uur duurt. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Panama. Vanuit Panama vliegt Copa Airlines meerdere keren per dag rechtstreeks naar Guatemala City, de hoofdstad van Guatemala. Dit is een vlucht van ongeveer 2½ uur.

Je hebt een goedkoop vliegticket als je overstapt in Atlanta in de Verenigde Staten. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Atlanta en verzorgt ook de tweede vlucht naar Guatemala City (ongeveer 4 uur).

Een andere optie is om over te stappen in Mexico-Stad. Dagelijks zijn er meerdere directe vluchten van Mexico-Stad naar Guatemala City van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Volaris, Interjet en Aeromexico. Dit is een vlucht van ongeveer 2 uur. De rechtstreekse vluchten vanuit Europa naar Guatemala zijn schaars. Alleen de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia vliegt naar Guatemala, vanuit Madrid.

Luchthaven van Guatemala City

Alle internationale vluchten komen aan op La Aurora International Airport (GUA), de belangrijkste luchthaven van Guatemala. Het vliegveld bestaat uit twee terminals (Central en North) en is begin deze eeuw flink uitgebreid, gemoderniseerd en gerenoveerd. Het ligt ruim 6 kilometer ten zuiden van Guatemala City. Het beheer is in handen van Dirección General de Aeronáutica Civil (dgac.gob.gt).

De luchthaven van Guatemala City beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, banken, een postkantoor en een drogist. Er is een taxfreeshop en er zijn verscheidene winkels, restaurants, cafés en bars. Er zijn twee VIP-lounges: de Los Añejos Business Lounge (voor passagiers van Iberia) en de Copa Club (voor passagiers van Copa Airlines). In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Voor het vervoer naar Guatemala City kun je een taxi nemen.

Bij de terminal zelf is geen hotel, maar vlakbij op 8 minuten rijden is het Dai Nonni Hotel (www.dainonnihotel.com). Bij een boeking kan een chauffeur je ophalen van het vliegveld, tegen extra kosten. Mocht je tijd over hebben, dan kun je een kwartiertje lopen naar een nabijgelegen dierentuin, de Zoológico La Aurora (www.aurorazoo.org.gt).

Reizen met de bus naar Guatemala

Met de bus van Mexico naar Guatemala

Vanuit Mexico kun je de bus nemen naar Guatemala vanuit de stad Tapachula, in het uiterste zuiden van het land. Er is een directe busverbinding met Guatemala City. De busrit duurt 6 tot 8 uur. Busmaatschappijen zijn Ticabus (www.ticabus.com) en Trans Galgos Inter (www.transgalgosintergt.com).

Met de bus van Belize naar Guatemala

In Belize kun je bij Benque Viejo del Carmen de grens oversteken naar Guatemala. De eerste plaats in Guatemala over de grens is Melchor de Mencos. Verschillende busmaatschappijen rijden van Belize City naar Flores in Guatemala, een busrit van 5 tot 6 uur. Ook kun je een busticket boeken voor dit traject bij tour operator Marlin Espadaswww.marlinespadas.net

Reizen met de boot naar Guatemala

Belize – Guatemala

Er varen dagelijks watertaxi’s tussen Punta Gorda in Belize en Puerto Barrios in Guatemala. De boottocht duurt ongeveer één uur, afhankelijk van het weer. Een van de rederijen is Requena’s Charter Service & Watertaxi (www.puntagordabelize.com).

Ook zijn er elke dag bootdiensten tussen Punta Gorda en Livingston in Guatemala.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Guatemala, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam