HaïtiReizen en vakantie in Haïti

Kerngegevens

– Oppervlakte: 27.750 vierkante kilometer (twee derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 9.893.934 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 357 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Port-au-Prince;
– Talen: Frans, Creools;
– Munteenheid: Gourde (HTG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1300 (2012).

Informatie over visum Haïti

Reizen en vakantie in HaïtiStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Haïti. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Haïti in Brussel.

 

Communicatie in Haïti

Internationaal toegangsnummer: +509.
Alarmnummer ambulance: 118.
Alarmnummer politie: 114.
Alarmnummer brandweer: 115.

Tijdsverschil met Haïti

In Haïti is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Haïti heeft ook een zomertijd, maar die wijkt af van de zomertijd in Nederland. Daardoor is het tussen de tweede en de laatste zondag in maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november in Haïti 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Haïti

De elektriciteit in Haïti is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee of drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor, dus neem ook een zaklantaarn mee.

Foto © depositphotos.com/ml12nan.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by