AfghanistanReizen en vakantie in Afghanistan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 652.230 vierkante kilometer (16 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 31.108.077 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 48 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Islamitische Republiek;
– Hoofdstad: Kabul;
– Talen: Pashtu, Dari;
– Munteenheid: Afghani (AFA);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1000 (2012).

Informatie over visum Afghanistan

Reizen en vakantie in AfghanistanStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Afghanistan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming of een boeking van een reisorganisatie.

Verder is een uitnodigingsbrief vereist van een organisatie in Afghanistan (een sponsor) waarin staat vermeld wat het doel is je van reis en hoe lang het verblijf duurt. Een toeristenvisum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Afghanistan in Den Haag. Bij de visumaanvraag moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Na aankomst in Afghanistan wordt het aanbevolen je te registreren bij je eigen ambassade, vanwege de onrust in het land.

Communicatie in Afghanistan

Internationaal toegangsnummer: +93.
Alarmnummer ambulance Kabul: 112 (vanaf mobiele telefoon), 020-112 (vanaf vaste telefoon).
Alarmnummer politie en brandweer: 119.

Tijdsverschil met Afghanistan

Tijdens onze wintertijd is het in Afghanistan 3,5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Afghanistan 2,5 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Afghanistan

De elektriciteit in Afghanistan is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, maar op sommige plaatsen kun je nog Britse stopcontacten tegenkomen die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Ook kunnen er flinke schommelingen voorkomen in voltage en frequentie door goedkope generatoren die de Afghanen gebruiken.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Midden-Oosten Afghanistan
Sort by