Overnachten in Afghanistan

Afghanistan overnachtenOvernachten in Afghanistan is beperkt tot enkele hotels en guesthouses in de grote steden. Verreweg de meeste accommodatie vind je in de hoofdstad Kabul, met enkele hotels waar vooral journalisten, diplomaten en hulpverleners verblijven. Het zijn grotendeels luxe hotels die aan westerse maatstaven voldoen, met restaurants, bars en zwembad. Hotels zijn ommuurd en er is veel aandacht voor veiligheid.

Zoals is te verwachten, hangt hier een passend prijskaartje aan. Voor een kamer betaal je minstens $ 100 per nacht. Overnachten in Afghanistan is relatief duur in vergelijking met andere landen in Azië en het Midden-Oosten. Met minder budget kun je in Kabul ook in enkele guesthouses en goedkopere hotels terecht. Je hebt dan een tweepersoonskamer tussen de $15 en $30 per nacht. Tegelijkertijd lever je waarschijnlijk in op de veiligheid.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Afghanistan?
Reserveer hier een hotel in Afghanistan, tegen de laagste prijzen

Buiten Kabul zijn een handvol hotels te vinden in steden als Mazar-e-Sharif, Herat en Jalalabad. Elders in Afghanistan is alleen hele eenvoudige accommodatie beschikbaar. In sommige landelijke gebieden zijn nog hotels die door een provincie worden gerund, maar de kwaliteit is van een laag niveau. Soms kun je tegen betaling in een lokaal theehuis overnachten.

De laatste jaren werden verschillende nieuwe hotels geopend in Afghanistan, omdat het land met de aanwezigheid van Amerikaanse troepen een zekere stabiliteit had bereikt. Na het vertrek van de Amerikanen en de machtsovername door de Taliban in augustus 2021 is de toekomst van het land onzeker. Sommige hotels hebben hun deuren gesloten, waardoor het vinden van betrouwbare accommodatie nog moeilijker is.

Beste hotels in Afghanistan

Kabul Serena Hotel

Een van de beste en meest luxueuze adressen in de Afghaanse hoofdstad is het Kabul Serena Hotel, een vredige enclave in de verder chaotische stad. Het 5-sterrenhotel kijkt uit over het schilderachtige Zarnegar Park en wordt omgeven door klassieke islamitische architectuur en weelderige tuinen en terrassen. Het hotel werd al geopend in 1945 en kende een turbulente geschiedenis. Tijdens de Afghaanse burgeroorlog raakte het hotel zwaar beschadigd en in 2008 en 2014 was het doelwit van terroristische aanslagen. Na een grondige renovatie is het in 2005 heropend. Het hotel heeft 177 kamers en suites, een Aziatisch restaurant, een cocktailbar, een fitnesscentrum, een sauna en een verwarmd buitenzwembad. ► Boek een overnachting in het Kabul Serena Hotel vanaf € 169

Serena Hotel in Kabul

Voor het laatst bijgewerkt op 21 september 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Afghanistan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wandel Guides/Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam