JemenReizen en vakantie in Jemen

Kerngegevens

– Oppervlakte: 527.968 vierkante kilometer (13 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 25.408.288 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 48 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Sanaa;
– Talen: Arabisch;
– Munteenheid: Jemenitische Rial (YER);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2200 (2012).

Informatie over visum Jemen

Reizen en vakantie in JemenStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Jemen. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een boeking van een reisorganisatie in Jemen en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Verder is een toestemmingsbrief vereist van de Yemeni Immigration Authority of het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Jemen. Je kunt hiervoor het beste een Jemenitisch reisbureau inschakelen, bijvoorbeeld Easy Yemen Tours (www.easyyementours.com).

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Jemen in Den Haag. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. Let op dat je geen stempel van Israël in je paspoort hebt staan. Anders loop je het risico dat je het land niet binnenkomt, ook al heb je een visum.

Communicatie in Jemen

Internationaal toegangsnummer: +967.
Alarmnummer politie en ambulance: 199.
Alarmnummer brandweer: 191.
Alarmnummer verkeersongelukken: 194.
Inlichtingen telefoonnummers: 118.

Het alarmnummer voor de ambulance is niet heel betrouwbaar in Jemen. De wachttijd is vaak lang. Als het mogelijk is, organiseer dan eigen vervoer naar een ziekenhuis. Bij het bellen van een ambulance is het handig om een prominent gebouw in de buurt door te geven, vanwege de gebrekkige straatnamen. Buiten de hoofdstad Sanaa zijn de medische faciliteiten zeer beperkt.

Tijdsverschil met Jemen

Tijdens onze wintertijd is het in Jemen 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Jemen 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Jemen

De elektriciteit in Jemen is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige of 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor en op veel plaatsen in het land is geen elektriciteit beschikbaar.

Foto © depositphotos.com/sunsinger.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by