Overnachten en hotels in Jemen

Jemen overnachtenVoor het begin van de burgeroorlog in 2015 had Jemen redelijk wat keuze om te overnachten. Door de voortdurende strijd tussen de verschillende groeperingen hebben de meeste hotels hun deuren moeten sluiten. Het reisadvies voor Jemen staat al jaren op rood door de grote veiligheidsrisico’s.

In het handvol hotels dat nog open is, overnachten vooral hulpverleners, journalisten en diplomaten. En die enkele reiziger die mee is met een avontuurlijke groepsreis. Vooral het eiland Socotra ontvangt nog wel toeristen, omdat dit afgelegen ligt van het vasteland en hier nooit een oorlog heeft plaatsgevonden.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Jemen?
Reserveer hier online een hotel of guesthouse in Jemen

Soorten accommodatie in Jemen

In vredessituaties varieert de accommodatie in Jemen van eenvoudige guesthouses en armoedige stadshotels tot luxe resorts en prachtig gerestaureerde sultanspaleizen. De meeste hotels en guesthouses zijn te vinden in de hoofdstad Sana’a (Sanaa). De Jemenitische hoofdstad heeft enkele 4- en 5-sterrenhotels van internationale ketens als Accor en Mövenpick, die zich vooral richten op zakenreizigers. Het voormalige Sheraton is nu het Grand Address Hotel (www.grandaddresshotel.com), een luxe hotel met zwembad, spa en fitnesscentrum.

Kleinere hotels bevinden zich in de smalle straatjes van de oude stad, die een uitdaging kunnen zijn voor taxichauffeurs. Het kan zijn dat je een stuk moet lopen met je bagage. In opkomst zijn villa’s en appartementen van particulieren die verhuurd worden aan reizigers.

Ook is accommodatie beschikbaar in steden als Aden, Ta’izz en Al Mukalla. Op het eiland Socotra zijn enkele hotels in hoofdstad Hadibo aan de noordelijke kust. Socotra is een eco-toerisme bestemming, dus verwacht hier geen luxe resorts met zwembaden en privéstranden. Het eiland is de enige plek in Jemen waar je in het wild kunt kamperen. In de betere hotels van Jemen is tegenwoordig altijd wifi beschikbaar.

Funduq in Jemen

Buiten de steden kun je waarschijnlijk alleen overnachten in een funduq, het Arabische woord voor een pension of herberg. Dit is een hele eenvoudige slaapplek met een matras op de grond en een gedeelde badkamer. Het is raadzaam een eigen slaapzak of lakenzak mee te nemen. Je kunt niet altijd rekenen op warm water of elektriciteit. Sommige van deze pensions noemen zich ‘Tourist Hotel’, maar dat klinkt beter dan het is.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Jemen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © javarman/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam